Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Navštěvoval svou bývalou družku

SOKOLOVSKO – To i přes zákaz soudu. 

Policisté z obvodního oddělení Kynšperk nad Ohří sdělili podezření ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, porušování domovní svobody a nebezpečného pronásledování jednatřicetiletému muži ze Sokolovska.

Ten měl ve druhé polovině listopadu loňského roku navštívit svou bývalou družku, a to i přes její nesouhlas. Kontaktoval jí několika hovory nebo zprávami, klepal na dveře bytové jednotky, nebo házel kameny do oken. Dále jí měl také kontaktovat pomocí sociálních sítí. V neděli 27. listopadu krátce po půlnoci měl vylézt na balkón poškozené ženy, který odmítal opustit. Balkón opustil až po příjezdu policistů. 

V první polovině prosince loňského roku se měl pokusit navštívit svou bývalou družku v místě jejího bydliště za účelem předání osobních věcí, a to bez účasti nezúčastněné osoby či policejního orgánu, čímž porušil úřední rozhodnutí Okresního soudu v Sokolově. Podobným způsobem měl muž pokračovat o týden později. Ženu měl telefonicky kontaktovat nejméně v osmi případech a dále se jí pokusil opět osobně kontaktovat v místě jejího bydliště. 

Ve čtvrtek 19. ledna letošního roku měl krátce po devatenácté hodině vstoupit do vchodu bytového domu, ve které bydlí jeho bývalá družka. Měl přijít ke vstupním dveřím její bytové jednotky, do které neoprávněně vstoupil, zřejmě kvůli špatně dovřeným dveřím. Žena měla slyšet klepání a tak vyšla na chodbu, kde si všimla cizích bot. Následně měla v ložnici nalézt jednatřicetiletého muže, se kterým se měla mít slovní rozepři. Po naléhání ženy muž byt opustil. 

O několik hodin později byl muž policisty zadržen a na základě rozhodnutí samosoudce odsouzen k výkonu trestu odnětí svobody. 

nprap. Jan Bílek
24.1.2023

vytisknout  e-mailem