Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Návštěvník pošty zadržel lupiče

TEPLICE - Hrdinství dopadlo dobře, Dávejte si pozor na osobní věci!  

 

Návštěvník pošty zadržel lupiče
 
Dne 10.1.2012 kolem 13.00 hodin došlo v Teplicích - Řetenicích k loupežnému přepadení pošty. Muž přistoupil k přepážce, kdy pracovnici pošty podstrčil lístek s nápisem : "MÁM ZBRAŇ DEJTE MI PENÍZE", přičemž levou ruku měl v kapse bundy a naznačoval, že má zbraň. Poté, co ostatní pracovnice pošty volaly policii, chtěl lupič z místa odejít. Do cesty se mu však postavil zákazník pošty, který jej srazil k zemi a držel až do příjezdu policie. Pachatel byl následně přivolanou hlídkou policie na místě zadržen. V lupiči byl ztotožněn 28letý muž z Teplic, který byl umístěn do policejní cely. Policisté dále zjišťují, zda nemá na svědomí i nějaké předešlé neobjasněné loupeže na území Teplic.
 Policisté oceňují osobní statečnost muže, který pachatele zadržel a přispěl tak k rychlému vyřešení případu. Nicméně však varujeme občany před unáhlenými kroky v podobných případech. Ne vždy se může podobné hrdinství obejít bez újmy.
 
U bankomatu přišel o mobil
 
Na výběr z bankomatu nebude v dobrém vzpomínat německý občan. Ten si šel vybrat do bankomatu v Bílině finanční hotovost. Vedle bankomatu však odložil svůj mobil. V okamžiku, kdy se soustředil na výběr peněz, mu mobil někdo odcizil. Krádeží mu vznikla škoda 6 tisíc korun.
 
 

Nedávejte věci do nákupního vozíku!

 
Jako přes kopírák je další ze série krádeží v obchodech. Nakupující žena v prosetickém Penny marketu si kabelku uložila do dětského sedadla nákupního vozíku. Při výběru zboží z regálu jí kabelku neznámý zloděj odcizil. Spolu s kabelkou zmizela ženěn peněženka, brýle, doklady penězi. Celkem se jednalo věci v hodnotě téměř 11 tisíc korun. Policisté opět varují nakupující, aby si své věci pečlivě střežili a v žádném případě je neodkládali do vozíku.
 
Teplice, 11. Ledna 2012, pro.Bc.Ilona Novotná

vytisknout  e-mailem