Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Návštěvníci zcela zahltili Adršpach

NÁCHODSKO – Policie musela odklánět dopravu, i v úterý byly příjezdové cesty plné. 

AKTUALIZACE - Také v úterý 15.8.2017 se do skalních  měst na Náchodsku vydalo velké množství návštěvníků. Už od dopoledních hodin proto policisté začali regulovat dopravu a  kolony návštěvníků mířících do Adršpašsko-teplických skal,  posílali na parkoviště v nedalekých Teplicích nad Metují. Nájezd automobilů vrcholil mezi 11. a 12. hodinou, ale policisté rozmístění v Teplicích nad Metují, u autokempu Bučnice, u Skalního města, na křižovatce na Zdoňov i na hraničním přechodu ve Zdoňově, společnými silami zvládli příjezd aut zkorigovat a zabránit dopravnímu kolapsu. Za celou dobu trvání opatření nemuseli policisté řešit žádný dopravní ani bezpečnostní incident.

por. Mgr. Eva Prachařová, 15. 8. 2017 v 15:00

V pondělí 14. 8. 2017 kolabovala doprava na příjezdu do skalních měst v Teplicích nad Metují a Adršpachu. Vzhledem ke státním svátkům ve vedlejším Polsku se obě Poláky oblíbené lokality doslova prohýbaly pod náporem turistů.

Policisté museli na místo vyslat několik hlídek, které přijíždějící kolony aut zastavovaly a odkláněly na jiná parkoviště. Kolem poledne návštěvníci skal zcela vyčerpali kapacity parkovišť a další najíždějící už nemohli nikde zaparkovat, neboť v chráněné krajinné oblasti platí zónový zákaz parkování. Motorizovaná policejní hlídka otáčela automobily od státní hranice na hraničním přechodu ve Zdoňově, další uniformované automobilové hlídky směrovaly návštěvníky na parkovací plochy v Teplicích nad Metují nebo i dále a návštěvníci museli do skal dojet vlakem nebo jinou hromadnou dopravou. Kolem druhé hodiny odpoledne se podařilo nápor zastavit a kolony aut zvládnout. Podobnou situaci očekávají policisté ještě i zítra.

por. Mgr. Eva Prachařová
14. 8. 2017 v 15:45
 

Odkazy do noveho okna

Adrspach (1024x769)

Adrspach (1024x769) 

Detailní náhled

Adršpach

15.8.2017 

Detailní náhled

Adršpach

15.8.2017 

Detailní náhled

Adršpach

15.8.2017 

Detailní náhled

Adršpach

15.8.2017 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem