Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Návštěvníci měli o expozici zájem

KLATOVY - Již čtvrtý rok mohli občané navštívit Četnickou stanici v Klatovech. Tentokrát výstavu kostýmů a rekvizit ze seriálu o četnících. 

        Ve dnech 4. a 5.11.2017 proběhl tradiční Den otevřených dveří na Četnické stanici v Klatovech. Vedle stálé expozice Kanceláře velitele četnické stanice a panelů o historii četnictva na Klatovsku si mohli návštěvníci, díky vstřícnosti České televize Brno, prohlédnout unikátní výstavu kostýmů a rekvizit ze seriálu Četníci z Luhačovic.

     Zájemci měli tak jedinečnou příležitost na vlastní oči vidět nejen uniformy četníků Lásky, Cmírala a Geberta,  ale i  velitelů stanice Stavinohy, Vlacha a Sovy a kostýmy dalších hlavních postav seriálu. Součástí výstavy byly i rekvizity použité při natáčení. Ty byly uspořádány do dvanácti částí podle jednotlivých dílů seriálu a návštěvníci tak mohli například vidět vývěsní tabuli Hotelu Popper, kufřík s ampulkami morfia z dílu Zpěvačka, imitace viržínek z dílu Tabačka a v neposlední řadě domácího mazlíčka vrchního strážmistra Sovy leguána Bismarka.  Toho ovšem zastupoval  jen neživý dvojník, figurína použitá při natáčení jeho skonu a pohřbu.

Během dvou dnů navštívilo výstavu přes 223 osob, a tím byl překonán návštěvnický rekord naší stanice.

   Organizátioři děkují za vstřícnost vedení Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje a Územního odboru Policie ČR v Klatovech při zajištění a realizaci této unikátní výstavy.   

nprap. Ladmanová Dana

8. listopadu  2017

vytisknout  e-mailem