Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Návštěva ve Fontáně

KLADENSKO – Policistky oddělení tisku a prevence zavítaly opět mezi seniory. 

Navázaly tak na projekt Černá kronika, aneb ze soudních síní, který byl představen studentům univerzity třetího věku ve středisku komplexní sociální péče Fontána 28. listopadu 2016.

Ve středu 11. ledna 2017 v odpoledních hodinách pokračovalo čtení z knihy, která obsahuje dvanáct příběhů zachycujících nejčastější nebo nejzávažnější páchané trestné činy na seniorech.

Účastníci setkání, kteří byli nejen z výše zmiňované univerzity třetího věku, ale i běžní návštěvníci střediska, si vybrali příběh o nakupování v obchodním centru, který policistky nejprve přečetly a následně s důchodci debatovaly. Rozběhla se velice živá diskuze, do které přispěli senioři svými poznatky. Dále byli všichni účastníci upozorněni na případy, které za poslední dobu řeší kladenští policisté. Od policistek se dozvěděli rady, jak se zachovat, pokud se stanou obětí trestného činu, ale i doporučení, jak preventivně těmto případům předcházet.

Beseda se setkala s velice kladným ohlasem, jak ze strany seniorů, tak od vedení tohoto zařízení, se kterým spolupracujeme již několik let. Byla domluvena další součinnost a návštěvníci byli vyzváni, aby šířili osvětu v oblasti prevence i mezi svými vrstevníky. Na závěr setkání byly všem přítomným předány brožury „Policie, nejen seniorům“. Jedná se o luštitelský magazín, ve kterém středočeská policie nenásilnou formou připomíná obecně známé zásady bezpečného chování. Z tohoto dárku byli všichni obdarovaní nadšeni.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
12. ledna 2017

vytisknout  e-mailem