Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Návštěva u jízdní policie

První říjnovou středu si vybrala dvacítka třeťáčků ze Základní školy Rakovského z Prahy 4 Modřan pro návštěvu oddělení jízdní policie Správy hl. m. Prahy v Praze 8 Troji.  

     Policisté z jízdního oddílu nejprve pohovořili o historii, ale zejména o funkci a úkolech této policejní složky, ukázali výstroj a výzbroj, kterou při své práci používají, a poté se společně s dětmi vydali do stájí a na cvičiště. Malí školáci se tak dozvěděli spoustu zajímavých a poučných informací, které se týkají problematiky koní. Například co koně žerou, jaký mají denní režim, jak je policisté cvičí, jak se o ně starají nebo jak je přepravují.
     Na výcvikové ploše předváděli své policejní dovednosti tři koně, a to Gandi, Žagir a Calvaro. Prováděli například ukázku chůze a pohybu mezi kouřem z dýmovnice, procházení po ploše, kde byly naházeny různé neznámé předměty, probíhání v ohni, chůze proti pevné překážce. Bylo vidět, že jsou bezvadně sehraní a jednotlivé úkoly mají dokonale naučené, i když většinou cvičí ve skupině více koní.
     Na závěr děti ve stájích předaly ovoce a staré pečivo, které pro tyto živé policejní pomocníky přinesly. Některé z nich za odměnu mohly samy koním podat mrkev nebo jablko.
     Policisté ale připravili pro školáky velké překvapení. K Vltavě totiž dorazili i jejich kolegové z poříčního oddělení. Všichni si tak mohli ještě prohlédnout policejní loď, podívat se, jak pracuje policejní potápěč a ještě si "osahat" potápěčské vybavení. Krátce ještě pohovořil vedoucí tohoto útvaru o jejich náplni práce. Policejnímu potápěči se dokonce podařilo z řeky vylovit zrezivělý kruh, který kdysi tvořil součást nějaké lodě.
     Malí školáci odcházeli z Císařského ostrova neradi, z ukázek policejní práce byli nadšeni a zpět do školy odjeli plni nevšedních, zajímavých zážitků a dojmů.

 

Odkazy do noveho okna

Jízdní policie-auto pro koně

Jízdní policie-auto pro koně 

Detailní náhled

Jízdní policie-krmení

Jízdní policie-krmení 

Detailní náhled

Jízdní policie-oheň

Jízdní policie-oheň 

Detailní náhled

Jízdní policie-ukázka

Jízdní policie-ukázka 

Detailní náhled

Jízdní policie-ve stáji

Jízdní policie-ve stáji 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem