Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Návštěva policejního prezidenta v Rumunsku

Evropská regionální konference se příští rok uskuteční v ČR. 

Policie ČR získala v těchto dnech podporu pro pořadatelství Evropské regionální konference Interpolu v roce 2016. Vyjednal ji policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý.
 
Policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý navštívil ve dnech 20. - 21. května 2015 Rumunsko. V průběhu návštěvy se policejní prezident setkal s velvyslancem České republiky Ing. Vladimírem Války a generálním inspektorem rumunské policie generálem Peterem Tobă. Jednání se týkala vzájemné spolupráce české a rumunské policie v boji proti trestné činnosti, zejména v oblasti závažné organizované trestné činnosti, kyberzločinu, terorismu či nelegální migrace. Spolupráce je založena na vzájemné důvěře obou bezpečnostních sborů, plném využívání stávajících nástrojů pro sdílení informací i podpoře příhraniční operativní spolupráce. Významným způsobem k vzájemné spolupráci přispívá i působení styčného důstojníka české policie v Rumunsku.
 

V průběhu návštěvy zavítal policejní prezident i na jednání 43. Evropská regionální konference Interpolu, která ve dnech 19. - 21. května v Bukurešti probíhala. Policejní prezident se setkal i s generálním tajemníkem Interpolu Jürgenem Stockem, s nímž diskutoval o nových komplexních hrozbách současného světa, které vyžadují účinnosti a koordinovanou reakci na evropské i celosvětové úrovni. Generální tajemník ocenil aktivity české policie, kterými významně přispívá k podpoře aktivit Interpolu. Oba představitelé spolu diskutovali i některé další formy hlubší spolupráce, které by byly přínosem pro obě strany. Česká republika patří k aktivním členům této mezinárodní organizace a důkazem této skutečnosti je i fakt, že se stane pořadatelem Evropské regionální konference v roce 2016.

plk. Ing. Jana Macalíková
14. 05. 2015
Odkazy do noveho okna

ERC-Bucharest-3

ERC-Bucharest-3 

Detailní náhled

ERC-Bucharest-8

ERC-Bucharest-8 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem