Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Naštěstí se mu nic nestalo

TRUTNOVSKO - Zřejmě z nešťastné lásky chtěl ukončit život skokem z přehrady. 

přehradaPětatřicetiletého muže včera večer policisté ze Špindlerova Mlýna společně s místními dobrovolnými hasiči zachránili před skokem z přehrady.

Na linku 158 jsme krátce po 20. hodině přijali oznámení týkající se možné sebevraždy ve Špindlerově Mlýně. Na místo neprodleně vyrazili policisté, kteří vypátrali muže na soklu kolem sloupu. Muž byl ve špatném psychickém stavu a policistům sdělil, že se s ním rozešla dívka a že chce skočit dolů. Z taktických důvodů policisté poodstoupili a snažili se jej uklidnit.

Vzápětí na přehradu dorazili i dobrovolní hasiči. Jeden z nich, vyškolený intervent za ním přelezl, přičemž ho kolega zezadu jistil.  Zhruba po hodině se mu ho podařilo uklidnit a přesvědčit, aby se vrátil zpět za zábradlí. Překážku mu z obavy o jeho život a zdraví samozřejmě pomohl bezpečně přelézt. Poté i s policejním vyjednavačem, který dorazil, se snažili společně uvést muže do klidu. Dechová zkouška na alkohol u něho ukázala 2,79 promile alkoholu v dechu.

Následně byl muž zajištěn a eskortován na protialkoholní záchytnou stanici, kde již v bezpečí strávil noc. Dnes ho po probuzení čeká převoz na psychiatrické pracoviště.  

por. Pižlová Šárka, DiS.
19. 10. 2017, 9:35

vytisknout  e-mailem