Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Násilníka poznala na internetové seznamce

SEMILSKO - Policisté zadrželi 33letého muže, který surově zbil svoji družku. 

V sobotu nad ránem zasahovali policisté v jednom bytě na Semilsku proti 33letému muži, který do krve zbil svoji družku. Tu noc ji nejprve urážel a ponižoval, ale to jeho ego neuspokojilo. Ačkoliv se jeho slovním útokům nijak nebránila, napadl ji později několika údery pěstí do obličeje a hlavy. Potom jí ani nedovolil, aby si zavolala Zdravotnickou záchrannou službu a nechal ji v bolestech trpět doma. Pomoc nakonec kontaktovala tajně. Přivolaní policisté  agresora zadrželi na místě činu. Zraněnou oznamovatelku pak převezli k ošetření zdravotníci Zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Jilemnici. Lékař u ní diagnostikoval dvojitou zlomeninu čelisti, kromě tohoto zranění měla tržnou ránu na hlavě, modřiny v obličeji a vyražený zub.

Poté, co vyšetřovatel obvinil muže z přečinů ublížení na zdraví, nebezpečného vyhrožování a týrání osoby žijící ve společném obydlí, podal státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vyšetřovací vazby. Obviněný byl totiž  nedávno pravomocně odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody pro přečin nebezpečné vyhrožování a vyšetřování ukázalo, že  svou družku neztloukl poprvé. V průběhu jejich několikaměsíčního soužití od něj snášela nejen psychický teror, ale také rány pěstí. Nikdy si ale o pomoc nikomu neřekla, naopak své trápení skrývala i před svými nejbližšími. Teprve poslední incident ji přiměl k tomu, aby svou situaci konečně začala řešit. Je politováníhodné, že na chování svého partnera neupozornila dříve ještě před tím, než vše došlo tak daleko.

Policisté rovněž násilníka  vykázali z bytu oznamovatelky pro případ, že by na něj soud vyšetřovací vazbu neuvalil. Pokud tedy neskončí ve vazbě, nesmí se na základě vykázání do místa bydliště své oběti vrátit 10 dnů a toto opatření pak může soud v občansko právním řízení na potřebnou dobu ještě prodloužit. Více informací o možnostech pomoci obětem domácího násilí naleznete v následujícím odkazu na stránky Intervenčního centra v Liberci : http://intervencni-centrum.cipslk.cz/.

13. 11. 2017
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem