Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Násilník vypátrán

Pátrali jsme po muži podezřelém ze znásilnění. Díky občanům a médiím je nyní muž už vypátrán, zadržen a obviněn. 

Na začátku bychom rádi poděkovali jak médiím, tak především spoluobčanům za pomoc a nelhostejnost při pátrání po dnes již obviněném. Teď už ale k případu samotnému.

Od prvního května pátrali kriminalisté z prvního oddělení druhého policejního obvodu po muži, který poškozenou nejprve sledoval od Ječné až na Vinohrady, kde na ni posléze zaútočil. O celé události jsme informovali v této tiskové zprávě.

Jelikož se jednalo o delikt se sexuálním podtextem, bylo na místě dotyčného vypátrat v co nejkratší možné době. Z toho důvodu jsme pro pátrání oslovili média, jejichž prostřednictvím jsme požádali o pomoc širokou veřejnost. A výsledek na sebe nenechal dlouho čekat.

Během pár dní získali kriminalisté několikero poznatků k jedné a té samé osobě, kterou je čtyřiatřicetiletý muž ze středočeského kraje. Ukázalo se ale, že získání poznatků ke konkrétní osobě byla pouze polovina cesty.

Druhou část cesty museli kriminalisté ujít sami, neboť se ukázalo, že dotyčný má ve středních Čechách hlášen pouze trvalý pobyt, avšak fakticky bydlí přechodně někde na území hlavního města. Nicméně nakonec ani toto úskalí detektivům nezabránilo dotyčného najít.

Konkrétně šestnáctého května pak kriminalisté zazvonili u dveří jednoho z bytů v oblasti Prahy 1, kde čtyřiatřicetiletého muže zadrželi a předvedli na policejní služebnu.

Zadržený se ale nezpovídá pouze z jednoho, ale hned ze dvou skutků, kterých se dopustil prvního května v rozmezí přibližně jedné hodiny.

Na základě zveřejněného pátrání po násilníkovi se totiž kriminalistům přihlásila další dívka, která měla prvního května kolem šesté ráno podobný zážitek.

Tato druhá situace se odehrála v tramvaji směrem na Prahu 6, kterou cestovala poškozená domů. Už v tramvaji se jí snažil pro ni neznámý muž dostat rukou do kalhotek. Tam se mu to ještě nepodařilo, nicméně se nevzdával.

Ve svém snažení pokračoval po vystoupení obou aktérů z tramvaje na konečné na Bílé hoře. Poškozenou se muž snažil objímat, kdy ji nakonec ruku do kalhot vsunul. To dívku polekalo natolik, že nastoupila do první tramvaje, která přijela a tou chtěla před dotěrou ujet. Její snaha ale byla marná, protože muž stihl nastoupit také.

Tramvají pak jak dívka, tak muž dojeli zpět do centra, kde se dívce podařilo utéci do jednoho z domů, kde muži doslova zbouchla vchodové dveře před nosem a tím se vlastně zachránila.

Na základě těchto skutečností je čtyřiatřicetiletý muž obviněn z trestných činů znásilnění, kdy mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Podstatnou skuteční také je, že se obviněný při výslechu k oběma těmto událostem doznal.

por. Mgr. Tomáš Hulan 21. 5. 2018

vytisknout  e-mailem