Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Násilník do vazby nemusel

TEPLICE - Ženu týral od roku 2007 a další zprávy. 

Násilník do vazby nemusel
     Dalšího násilníka, který ubližoval své ženě, museli policisté vykázat ze společného obydlí. V polovině ledna přijali duchcovští policisté oznámení o napadení ženy, kterou v místě bydliště napadl její manžel. Vyšetřováním kolegové zjistili, že násilník ženu fyzicky i psychicky napadal již od roku 2007 a to i před jejich nezletilými dětmi. Vyjma fyzických útoků jí například zakazoval stýkat se s příbuznými, nebo jí kontroloval telefony a emailovou poštu.  Po posledním fyzickém ataku žena vyhledala lékařské ošetření a obrátila se konečně i na policii.  Agresivní manžel byl obviněn z trestného činu týrání osoby žijící ve společném obydlí, za který mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí dvou až osmi let. Vyšetřovatel podal návrh na vzetí obviněného do vazby, který soudce neakceptoval, takže muž bude vyšetřován na svobodě.
 
Zatoužil po mědi
     Několik metrů klempířských prvků z mědi odcizil 33letý muž v Krupce. Po překonání plotu vnikl na zahradu, kde ze střechy pergoly odcizil měděné svody, okapové žlaby a několik kolen. Poškozený vyčíslil škodu na necelé 4 tisíce korun, policisté proto případ nejdříve vyšetřovali jako přestupek. Během prověřování vyšlo najevo, že pachatel byl v posledních třech letech odsouzen za majetkovou trestnou činnost, proto bylo jeho jednání překvalifikováno na přečin krádeže, za který mu hrozí až tři roky za mřížemi.
 
Ukrytou kabelku zloděj objevil
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do osobního vozidla zaparkovaného u horské chaty Vitiška. Do automobilu zloděj vnikl i přesto, že v něm na první pohled nebylo nic cenného. Majitelka vozu totiž uschovala svou kabelku, ve které měla doklady, peníze, platební kartu a mobilní telefony do zavazadlového prostoru. Neznámý lapka ale prohledal i kufr auta, do kterého se vloupal, a ukrytou kabelku objevil. Celková škoda byla vyčíslena na 18 tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení za přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
Krade se i na plesech
     O mobilní telefon a průkazku na MHD přišla návštěvnice plesu, který probíhal o víkendu v Teplicích. Neznámý pachatel v nestřežené chvíli odcizil dívce z kabelky, kterou měla zavěšenou přes rameno její věci, jejichž hodnotu vyčíslila okradená na 15 tisíc korun. Policisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.
     Zároveň varujeme návštěvníky podobných akcí, kde je větší kumulace osob, aby dbali zvýšené opatrnosti a své cennosti nenechávali ani na chvíli bez dozoru.
 
 
Teplice, 6. 2. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem