Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Násilí proti úřední osobě a distribuce pervitinu

MLADOBOLESLAVSKO- Dealerům hrozí několikaleté tresty za mřížemi. 

Ve dnech 16. a 17. února 2018 sdělili mladoboleslavští kriminalisté podezření ze spáchání závažné trestné činnosti třiapadesátiletému muži a pětadvacetileté ženě z Mladé Boleslavi.

V pátek 16. února 2018 krátce po půlnoci, nerespektoval v obci Písková Lhota agresivní muž výzvu policistů k opuštění osobního vozidla a na policisty najížděl.  Kriminalisté tak byli nuceni použít donucovací prostředky k zastavení vozidla. Muž se následně pokusil ujet, což se mu díky prostřelené pneumatice nepodařilo a byl zadržen. Nyní čelí podezření ze spáchání zločinu Násilí proti úřední osobě a dále přečinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, jelikož  neoprávněně přechovával látku pervitin, se kterou dále obchodoval. Nyní mu hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.

V této souvislosti zahájili v sobotu 17. února 2018 mladoboleslavští kriminalisté další trestní stíhání, tentokrát pětadvacetileté ženy z Mladé Boleslavi. Ta čelí rovněž podezření ze spáchání přečinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, jelikož nejméně od března loňského roku do doby zadržení dne 16. února 2018 od uvedeného muže kupovala, přechovávala a opakovaně dále prodávala drogu pervitin a to především v ulici Jana Palacha v Mladé Boleslavi. Uvedeného jednání se žena dopustila přesto, že byla za takový čin v posledních třech letech odsouzena. V případě prokázání viny jí nyní hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
19. února 2018

vytisknout  e-mailem