Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Násilí proti úřední osobě

Prachatice – Strážný – Podnapilý muž neuposlechl výzvy policistů, navíc je začal fyzicky napadat. (Hlasová schránka 974 236 116) 

Prachatičtí kriminalisté zahájili usnesením trestní stíhání 24letého muže z Prachaticka jako obviněného hned ze dvou trestných činů, a to z přečinu násilí proti úřední osobě a z přečinu výtržnictví. Hornovltavičtí policisté vyjížděli minulou středu po čtvrté hodině ranní na agresivního hosta do kasina v obci Strážný. Po příjezdu na místě agresora ztotožnili a provedli u něho dechovou zkoušku, která prokázala přes dvě promile alkoholu v dechu. Obviněného vyzvali, aby se již nedomáhal vstupu do kasina. Muž však neuposlechl a byl stále více agresivní. Do policistů začal strkal a i přes jejich výzvu, aby upustil od svého protiprávního jednání, tak neučinil. Zasahující policisté proto muže zpacifikovali a nasadili mu pouta. Zadrženého muže poté eskortovali do policejní cely.

Případ si převzali prachatičtí kriminalisté, kteří stíhají obviněného na svobodě. Tomu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta. 

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

20. ledna 2019

vytisknout  e-mailem