Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Smlouva o postoupení souboru pohledávek - NÁVRH

Příloha č. 2 k č.j.: KRPH -2436-2/ČJ-2016-0500NE-VZ

Smlouva o postoupení souboru pohledávek - NÁVRH

uzavřená dle ustanovení § 1879 a následujících zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění, a zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, v platném znění

I.

Smluvní strany

Postupitel:     Česká republika – Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje

zastoupený:    brig. gen. Mgr. Martinem Červíčkem, ředitelem Krajského ředitelství

se sídlem:       Ulrichovo nám. 810, 501 01 Hradec Králové   

IČO:                75151545
DIČ:                CZ75151545
Bank. spojení: ČNB Hradec Králové
Číslo účtu:       19-0023235881/0710

Tel:                  +420 974 521 241
Fax:                +420 974 523 420
E-mail:  krph.verejnezakazky@pcr.cz

(dále jen postupitel)

Postupník:                                                              

Zastoupený:

se sídlem:      

IČO:               
DIČ:                         
Bank. spojení:
Číslo účtu:
Kontaktní osoba:
Tel.:
e-mail:

„DOPLNÍ NAVRHOVATEL

(dále jen postupník)

 

II.

Předmět smlouvy

  1. Postupitel prohlašuje, že je vlastníkem pravomocně soudem přiznaných pohledávek za fyzickými osobami, které vznikly při výkonu služby veřejnosti ve smyslu zákona
    č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky, v platném znění. Jedná se o soubor 152 pohledávek v celkové hodnotě 114 909,58 Kč, včetně příslušenství ke dni: 29. ledna 2016. Specifikace, skladba a množství pohledávek v tomto celku jsou uvedeny v příloze č. 1, která je nedílnou součástí této smlouvy.

  1. Všechny postupované pohledávky dle této smlouvy jsou přiznány pravomocným a vykonatelným rozhodnutím příslušného soudu I. stupně.  Jako žalobce v uvedených exekučních titulech je uvedena Česká republika - Ministerstvo vnitra, Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje. Jediným oprávněným z těchto exekučních titulů je postupitel, tj. Česká republika - Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje, která je aktivně legitimována vystupovat jako věřitel, resp. postupitel u všech pohledávek postupovaných touto smlouvou.

  2. Postupitel touto smlouvou postupuje postupníkovi pohledávky s příslušenstvím za úplatu uvedenou v čl. III smlouvy a postupník pohledávky přijímá do svého vlastnictví.

  3. Strany se výslovně dohodly, že vlastnictví k postoupeným pohledávkám přechází na postupníka dnem připsání úplaty na účet postupitele.

III.

Úplata za postoupené pohledávky

 

  1. Smluvní strany se dohodly na úplatě za postupované pohledávky v celkové výši  

    ……………………………………… „DOPLNÍ NAVRHOVATELKč,

    (slovy: ………………………………………..……………………….korunčeských)“ DOPLNÍ UCHAZEČ“.

  2. Postupník úplatu podle předchozího odstavce zaplatí postupiteli nejpozději do 15-ti dnů ode dne podpisu smlouvy oběma smluvními stranami na účet  postupitele  č. 19-23235881/0710 pod variabilním symbolem 9.

  3. V případě, že se postupník ocitne v prodlení s úhradou úplaty za postoupení pohledávek více jak 20 dnů, má postupitel právo od této smlouvy odstoupit.

  4. Pro případ prodlení postupníka s úhradou úplaty za postoupení pohledávek sjednávají účastníci této smlouvy smluvní pokutu ve výši 0,1% z úplaty dle čl. III odst. 1 za každý den prodlení.

  5. Postupitel se zavazuje protokolárně předat postupníkovi pravomocná rozhodnutí soudu týkající se postupovaných pohledávek uvedená v příloze č. 1 této smlouvy fyzicky do 10 dnů od uhrazení úplaty za postoupení pohledávek.

  6. Cena za postupované pohledávky se považuje za uhrazenou okamžikem připsání částky na účet postupitele.

  7. Místem fyzického předání pohledávek je Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje, Ulrichovo nám. 810, Hradec Králové.

  8. Postupitel pověřuje tyto osoby odborných útvarů ke společnému  předání pohledávek:

  • Ing. Alenu Pourovou, vedoucí Odboru rozpočtu a účetnictví Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje,

    a

  • paní Evu Kněžourovou, účetní Zúčtovacího oddělení Odboru rozpočtu a účetnictví Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje

     

IV.

Prohlášení účastníků a ostatní ujednání

  1. Postupník se zavazuje dodržovat veškeré povinnosti stanovené obecně závaznými právními předpisy, zejména pak ty, jež se vztahují k nakládání s postoupenými pohledávkami a nakládání s osobními údaji dlužníků. Postupník se zavazuje osobní údaje zpracovávat v souladu s platnou právní úpravou, a to zejména tak, aby nebyla jakkoliv dotčena či zasažena práva subjektu osobních údajů na jejich ochranu. Postupník je povinen zachovávat mlčenlivost o získaných informacích; to se netýká informací, jejichž sdělení je nutné pro úspěšné vymožení pohledávky v souladu s příslušnými právními předpisy. Povinností mlčenlivosti je postupník povinen zavázat i případné další subjekty, se kterými bude spolupracovat, nevyplývá-li jejich povinnost zachovávat mlčenlivost přímo z příslušných právních předpisů.

  2. Postupník se výslovně zavazuje při dalším vymáhání pohledávek postupovat výlučně takovým způsobem, který bude v souladu s právními předpisy a nebude v rozporu s dobrými mravy; bude-li při vymáhání spolupracovat s dalšími subjekty, je povinen zajistit, aby tak postupovaly i tyto subjekty.

  3. Smluvní strany se dohodly, že postoupení pohledávky prokáže ve smyslu § 1882/1 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění, dlužníkům postupník.

  4. Smluvní strany jsou si plně vědomy rizik vyplývajících z podstaty postupovaných pohledávek, a výslovně prohlašují, že postupitel neručí za dobytnost postupovaných pohledávek. V případě faktické nedobytnosti nevzniká postupníkovi právo na vrácení úplaty.

  5. Splní-li dlužník svůj dluh, který byl předmětem postoupení pohledávky dle této smlouvy, přímo postupiteli, je postupitel povinen informovat ve lhůtě 10 pracovních dnů od přijetí platby postupníka o přijaté platbě. Postupitel následně ve lhůtě 10 dnů pracovních poukáže přijatou částku na účet postupníka uvedeného v této smlouvě. Platba bude identifikována variabilním symbolem, pod kterým byla pohledávka uvedena v příloze č. 1 k této smlouvě.

  6. Postupník prohlašuje, že:

  1. pohledávky tak, jak jsou výše vymezeny, přijímá jako celek,

  2. se vzdává práva na odmítnutí postupovaných pohledávek či jejich částí,

  3. se tímto stává věřitelem dlužníků postoupených pohledávek,

  4. byl dostatečně seznámen s listinnými podklady pohledávek.

  1. Postupitel prohlašuje, že:

postupované pohledávky nejsou vyloučeny dle § 1881 občanského zákoníku, 

neučiní nic, čím by mohl znesnadnit či vyloučit vymáhání či výši výtěžku z postoupených pohledávek,

nebude činit žádných dalších úkonů vedoucích k vymožení postoupených pohledávek,

na postupovaných pohledávkách neváznou žádná práva třetích osob

neodpovídá za dobytnost postoupených pohledávek

V.

Závěrečná ustanovení

  1. Smluvní strany prohlašují, že tato smlouva byla podepsána na základě jejich pravé a svobodné vůle, nikoliv v tísni a za nápadně nevýhodných podmínek. Statutární zástupci obou smluvních stran si smlouvu řádně přečetli, s jejím obsahem plně souhlasí, a veškerá ujednání obsažená v této smlouvě považují za ujednání odpovídající dobrým mravům a zásadám poctivého obchodního styku, na důkaz čehož připojují své vlastnoruční podpisy.

  2. Práva a povinnosti touto smlouvou neupravené se řídí ustanoveními zákona 
    č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, a zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, v platném znění, a obecně závaznými právními předpisy.

  3. Nedílnou součástí této smlouvy je příloha č. 1 - Skladba a množství pohledávek.

  4. Tato smlouva je sepsána ve 4 vyhotoveních každý s platností originálu, po dvou výtiscích pro každou ze smluvních stran.

  5. Smlouva nabývá platnosti a účinnosti dnem jejího podpisu oběma smluvními stranami.

     

V Hradci Králové dne ………………………                V                              dne     

 

Postupitel:                                                                                        Postupník:                    

 

Brig. gen. Mgr. Martin Červíček                                                   /DOPLNÍ NAVRHOVATEL /

ředitel Krajského ředitelství policie KŘPH

vytisknout  e-mailem