Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nářadí ukradli zaměstnanci

TEPLICKO - Nezdála se jim mzda, a tak kradli; Zpronevěřil klubové peníze; Oznámila uložení bomby. 

Nářadí ukradli zaměstnanci

     Z přečinu krádeže se budou před soudem zodpovídat dva muži ve věku 26 a 34 let. Oba podezřelí v loňském roce pracovali jako dělníci na staveništi v Bílině. Jednoho dne se rozhodli, že dostávají málo peněz, a proto si přilepší nějakou krádeží. Ze stavební buňky, od které měli klíče, odcizili bourací kladiva a motorovou pilu, nářadí v hodnotě dvacet tisíc korun pak rozprodali. Další den už do práce nepřišli, takže policistům bylo od začátku jasné, kdo má asi krádež na svědomí.

     Spolupachatelé, kteří se k odcizení věcí přiznali, byli obviněni z přečinu krádeže, za který jim hrozí až tříleté tresty odnětí svobody. Oba totiž nejsou v páchání trestné činnosti žádnými nováčky, mladší muž stál v minulosti před soudem už čtyřikrát a jeho starší komplic byl odsouzen dokonce ve třinácti případech.

Zpronevěřil klubové peníze

     Několikaleté vězení hrozí muži, který působil jako pokladník sportovního klubu na Teplicku. Z oddílového účtu, kam se ukládaly členské příspěvky, měl během dvou let postupně vybrat přes 215 tisíc korun, které utratil v kurzových sázkách. Muž, který se u výslechu k výběrům peněz přiznal, byl obviněn z přečinu zpronevěry, pokud se případ dostane až k soudci, může poslat vášnivého sázkaře až na pět let za mříže.

Oznámila uložení bomby

     Z přečinu šíření poplašné zprávy je podezřelá 26letá žena, která včera ráno oznámila na tísňovou linku, že se na Angeru nachází bomba. Policisté se psovody celý areál i okolí prohledali, žádný nástražný výbušný systém ale nenašli. Už o tři hodiny později policisté zadrželi podezřelou ženu, která se k poplašnému telefonátu přiznala, v krajním případě by za zavolání o uložení bomby mohla strávit až dva roky ve vězení.

19. 4. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem