Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Napadli hlídku policie

CHEBSKO – V případě prokázání viny jim hrozí čtyřletý trest odnětí svobody. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestasedmdesátiletého a jedenačtyřicetiletého muže. Prvně zmíněného obvinili ze spáchání přečinů porušování domovní svobody, nebezpečné vyhrožování a násilí proti úřední osobě. Druhý jmenovaný byl pak obviněn z přečinu násilí proti úřední osobě.

Šestasedmdesátiletý muž měl dne 9. srpna v ranních hodinách v jednom z domů v Dolním Žandově osočit ženu, že mu neoprávněně odebírá jeho elektrickou energii. Když se žena začala nařčení bránit, měl jí vulgárně nadávat a poté jí vrazit do dveří jejího bytu a do bytu vstoupit. Následně měl v jejím bytě kontrolovat elektrické jističe a posléze odejít pryč. Po chvíli se měl však vrátit a snažit se dostat do bytu a přitom ženě vyhrožovat újmou na zdraví.

Na místo přivolaná hlídka obvodního oddělení Mariánské Lázně následně prověřovala oznámení zmíněné ženy. Šestasedmdesátiletý muž měl hlídce vulgárně nadávat, neuposlechnout jejích výzev, aby svého jednání zanechal a navíc se měl pokusit udeřit jednoho z policistů a vyhrožovat hlídce újmou na zdraví.

Když se syn šestasedmdesátiletého muže dozvěděl o tom, že jeho otec byl policisty zadržen, měl začít z okna domu na hlídku vulgárně pořvávat a poté sejít před dům, kde měl jednoho z policistů napadnout. I tento jedenačtyřicetiletý muž byl následně zadržen.

Na oba muže podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby. Staršího z mužů propustil na svobodu Okresní soud v Chebu, u mladšího pak podnět nebyl akceptovaný státním zástupcem. Trestní stíhání obou mužů tak probíhá na svobodě.

V případě prokázání viny hrozí každému z obou obviněných trest odnětí svobody až na čtyři léta.

nprap. Bc. Michal Žáček
13. 8. 2018

vytisknout  e-mailem