Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Napadl vlastní matku

TEPLICKO - Agresivní syn skončil ve vazbě; Nechala si tržbu... 

Napadl vlastní matku

     Ve vazební věznici skončil 26letý muž, který v Teplicích napadl vlastní matku. Chtěl po ní peníze, které mu měla slíbit, protože ale u sebe žena neměla finanční hotovost, začal jí sprostě nadávat. Matku také nutil, aby zavolala jejímu otci, aby dal vnukovi peníze on, a když se nedovolali, udeřil ji a začal jí vyhrožovat násilím a dokonce i zabitím.

     Žena ze strachu o svůj život zavolala na tísňovou linku, agresivního syna, který z místa utekl, policisté o dvě hodiny později zadrželi. Muž byl obviněn z vydírání, nebezpečného vyhrožování a výtržnictví, a protože v uplynulých dnech policisté řešili už čtyři oznámení poškozené, které se týkaly verbálního napadání synem, podali podnět k jeho vzetí do vazby, který soudce včera akceptoval. Obviněnému hrozí v případě uznání viny trest odnětí svobody až na čtyři roky.

Nechala si tržbu

     O třiapadesát tisíc korun se neoprávněně obohatila 29letá žena, která v minulosti provozovala hernu v Teplicích. Je podezřelá, že v rozporu s uzavřenou smlouvou neodevzdala tržbu z výherních hracích automatů a finanční hotovost si ponechala pro vlastní potřebu. Žena byla obviněna z přečinu zpronevěry, za který jí v krajním případě hrozí až pětileté vězení, vyšetřována je na svobodě.

Zloděj se činil

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v nočních hodinách vnikl na dvůr činžovního domu v centru Teplic, kde měli nájemníci zaparkována auta. Zloděj se tam vloupal do čtyř vozidel, ze kterých ukradl peníze, parfém a z firemních aut dva laserové měřiče. Celková škoda zatím nebyla vyčíslena, ale bude se zřejmě pohybovat v řádech tisíců, policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a poškození cizí věci.

18. 7. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem