Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Napadl policistu, skončil na záchytce

ZLÍNSKO: Je obviněný z násilí proti úřední osobě. 

Za trestný čin násilí proti úřední osobě hrozí dvakrát soudně trestanému recidivistovi trest odnětí svobody až na čtyři roky. Poslední červnový den napadl na policejní služebně v Otrokovicích dva policisty kopy do stehen. Nadýchal 3,75 promile alkoholu. Policisté ho převezli k vystřízlivění do Psychiatrické nemocnice v Kroměříži a následně zahájili trestní stíhání obviněného muže.

Pětatřicetiletého muže z Otrokovic vykázali policisté z bytu, kde žil se svou přítelkyní, kvůli jeho agresivnímu chování. Soudní zákaz však nedodržoval a do bytu se chtěl vrátit. Policisté muže zadrželi a převezli na policejní služebnu. Tam se muž zpočátku choval slušně. Přístroj na měření množství alkoholu v dechu u něj ukázal 3,75 promile. Muž přiznal, že vypil v krátkém sledu za sebou dva litry krabicového vína. Po rozhodnutí lékařky o jeho převozu do psychiatrické nemocnice v Kroměříži k vystřízlivění, se muž rozlítil a začal útočit na policisty, kteří na něj dohlíželi. Nejprve se snažil zasáhnout je pěstmi do obličeje, poté je kopal do stehen. Útok ještě jednou zopakoval, když ho policisté umísťovali do policejní cely. 

Muž si následující den po vystřízlivění z napadení téměř nic nepamatoval. To ho však nezbavuje zodpovědnosti za jeho jednání, které bude předmětem soudního jednání.

26. července 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem