Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadl malou dívenku, chlapce a ženu

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky vypátrali muže, který napadl v Řeporyjích celkem dvě děti a jednu ženu. 

Ve středu 29. března vyjížděly hlídky na Prahu 5, kde mělo dojít během pár minut k několika napadením. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že se první incident odehrál kolem třinácté hodiny u zastávky na Řeporyjském náměstí. Zcela bezdůvodně zde útočník napadl třináctiletého chlapce, kterého nejdříve udeřil pěstí do obličeje a následně na něj vytáhl zavírací nůž. Z místa posléze odešel do ulice Mládkova, kde pouhých pár minut po útoku, opět bez udání důvodu zaútočil. Tentokrát napadl osmiletou školačku, která procházela po ulici.  Dívenku udeřil pěstí do obličeje a velmi hlasitě na ni křičel. Toho si všimla žena, která vycházela z nedalekého domu a dívenky se zastala. Muž však zaútočil i na ni. Sedmačtyřicetiletou ženu taktéž udeřil pěstí do hlavy. Z místa poté okamžitě odešel.

Policisté díky velmi podrobnému popisu od poškozených, muže během velmi krátké chvíle poblíž ulice K Zadní Kopanině vypátrali. 

Na základě další komunikace s pětadvacetiletým útočníkem policisté pojali podezření, že muž není zcela psychicky v pořádku. Z tohoto důvodu byla na místo přivolána záchranná služba, jejíž lékař rozhodl o převozu muže do psychiatrického zařízení.

Proč muž útočil a zda v tom sehrál roli i jeho zdravotní stav, nyní zjišťují kriminalisté.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu výtržnictví, za což pachateli v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až dvou let.

kpt. Eva Kropáčová -  6.4.2023

vytisknout  e-mailem