Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Napadl hlídku strážníků

TEPLICE - Při zákroku oba pokousal; Celníci "zabodovali" a další zprávy. 

Napadl hlídku strážníků
     Nejen policisté, ale i strážníci obecních a městských policií se stávají terčem útoků lidí, kteří ignorují zákony této země. Potvrzuje to případ, ke kterému došlo ve středu večer v Proseticích. Muže, který jel po chodníku na neosvětleném jízdním kole, chtěla zkontrolovat hlídka strážníků Městské policie Teplice.  Na výzvu k prokázání totožnosti reagoval tak, že po hlídce hodil kolo, když jej chtěli strážníci předvést na služebnu, při zákroku oba pokousal na dolních končetinách. Policisté muže zadrželi, při dechové zkoušce mu naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu. Sedmatřicetiletý násilník byl obviněn z přečinu násilí proti úřední osobě, za který ho může soudce poslat až na čtyři roky za mříže.
 
Celníci „zabodovali“
     Do vazby byl umístěn 47letý cizinec, který byl v minulých dnech obviněn z přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Pracovníci celní správy muže přistihli, když na parkovišti v Bořislavi překládal z nepojízdného vozidla do své dodávky bedny, ve kterých celníci nalezli stovky kartonů s cigaretami, které byly označeny tabákovými nálepkami Ukrajiny a Ruské federace. Cizinec, který neměl žádné doklady potřebné pro přepravu takového zboží, které navíc v rozporu s platnými předpisy nebylo opatřeno tabákovými nálepkami určenými pro Českou republiku, měl ve vozidle celkem 320 tisíc cigaret. Škoda, která by České republice vznikla na uniklé spotřební dani, byla vyčíslena na 643 tisíc korun. V případě odsouzení hrozí obviněnému trest odnětí svobody maximálně na tři léta.
 
Auto není trezor
     Pouhých deset minut stačilo neznámému pachateli k vykradení osobního vozidla. Včera před druhou hodinou odpolední se zloděj vloupal mezi obcemi Novosedlice a Dubí u zahrádkářské kolonie do zaparkovaného automobilu Škoda Felicia. Z toho odcizil dva batohy s doklady, platebními kartami a dalšími věcmi za tři tisíce korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestních řízení pro přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Zároveň varujeme občany, aby nenechávali žádné cenné věci ve vozidlech ani v případě, že auto ponechají bez dozoru i krátkou chvíli. Nepoctivcům stačí na vykradení vozu pouhých pár vteřin a odložené věci jsou pro zloděje velkým lákadlem.
 
Kdo viděl nehody?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedených dopravních nehod o spolupráci. K první dopravní nehodě došlo v době od 7.30 hodin dne 5. 12. 2011 do 11.00 dne 6. 12. 2011 v Novosedlicích, ul. Míru. Nezjištěný řidič neustanoveného motorového vozidla zde poškodil zaparkovaný automobil tovární značky Škoda Octavia a z místa nehody ujel.
     I ve druhém případě řidič ujel z místa dopravní nehody, ke které došlo dne 6. 12. 2011 v Teplicích, ul. Pražská. Dosud nezjištěný řidič s neustanoveným osobním vozidlem světlé či stříbrné barvy zde předjížděl vozidlo Škoda Octavia modré barvy a při vracení zpět do jízdního pruhu narazil do levé přední části předjížděného vozidla.
     Poslední nehoda, kterou policisté vyšetřují, se stala 3. 12. 2011 v 9.30 hodin v Teplicích, ul. Pražská, kde došlo na výjezdu z parkoviště ke střetu vozidel Dacia Sandero a Škoda Octavia. Policisté potřebují k řádnému objasnění nehody svědectví osob, které kolizi viděly.
     Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 263 (260), nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 9. 12. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem