Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Napadený strážník

Ostrava - mladistvý versus strážník a dva stíháni neplatící otcové. 

Troufnul si na strážníka

Dne 17. 3. 2011 zahájili kriminalsté trestní stíhání obviněného mladistvého hocha z Moravské Ostravy.

Ten se měl dne 16. 3. 2011 krátce před půl druhou ranní dopustit hned tří trestných činů. Na ulici Nádražní v Ostravě Přívoze kopem poničil skleněnou výlohu jedné z prodejen. Okamžitě po skutku však byl zadržen hlídkou operativního oddílu Městské policie Ostrava. To se mu zřejmě nelíbilo. Začal totiž oběma členům hídky vulgárně slovně nadávat. To jej však neuspokojilo. Následně totiž fyzicky napadl jednoho ze strážníků. Čtyřikrát jej udeřil pěstmi do hrudníku, přičemž došlo k odtržení odznaku a poškození unformy strážníka. Po tomto incidentu již strážníci jiný nedopustili a předali mladého výtržníka policistům.

Mladistvý tak kromě spáchání trestných činů výtržnictví a poškozování cizí věci spáchal i přečin násilí proti úřední osobě. Za ně mu jako mladistvému hrozí až dva roky trestu odnětí svobody.

Dluží desetitisíce

Proti dvěma mužům zahájili v těchto dnech ostravští policisté trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy.

První z nich, pětačtyřicetiletý muž z Havířova, úmyslně nijak nepřispíval na výživu svého nezletilého syna, ač mu tuto povinnost nařídil Okresní soud ve Frýdku-Místku. Muž měl na svého syna přispívat tisícikorunou a to od března roku 2003. Celkově tak na výživném dluží matce svého syna 97 000 korun.

Druhým „krkavčím otcem“ je jednačtyřicetiletý muž z Ostravy Zábřehu. Ten na výživném na své dvě nezletilé děti dluží dokonce 107 400 korun. Matce svých dětí nepřispíval s různými přestávkami od června roku 2003.

Oba podezřelí jsou stíháni na svobodě. Mužům hrozí za spáchání výše uvedeného trestného činu až dvouletý trest odnětí svobody.

 

vytisknout  e-mailem