Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadení v metru - Aktualizace

Policisté pátrají po výtržníkovi, který v metru pěstmi napadl dva muže. 

Aktualizace

Děkujeme široké veřejnosti za pomoc s pátráním. Po zveřejnění pátrací relace se podařilo na základě získaných poznatků podezřelého muže ztotožnit a v současné chvíli je podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. 

por. Bc. Richard Hrdina - 2. května 2023

Na začátku dubna došlo na nástupišti metra Vltavská ke slovní rozepři mezi dvěmi skupinami osob, která vyústila ve fyzické napadení. Neznámý výtržník zaútočil na třiatřicetiletého muže, kterého jednou ranou pěstí složil k zemi a tím mu způsobil silně krvácející ránu s frakturou očnice. Celému incidentu přihlíželi jeho známí, kteří poté odešli v klidu pryč. 

Policisté z místního oddělení Holešovice začali po útočníkovi okamžitě pátrat a zajistili všechny dostupné kamerové záznamy. Jejich vyhodnocením zjistili, že neznámý muž napadl ještě dalšího poškozeného a to pouhé dvě minuty po prvním skutku. Do dnešního dne se za využití všech operativně pátracích prostředků policistům nepodařilo zjistit totožnost agresora a žádají širokou veřejnost o pomoc. Pokud muže na kamerovém záznamu poznáváte, nebo máte jakékoliv informace, které by vedly k jeho dopadení, kontaktujte prosím linku 158. Stejně tak policisté pátrají po svědcích, kteří se nacházeli s útočníkem na místě. 

Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což může v případě dopadení a odsouzení strávit až dva roky za mřížemi. 

por. Bc. Richard Hrdina - 20. dubna 2023

vytisknout  e-mailem