Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadení v metru - aktualizace

Dva muže v metru napadl útočník. Motivací mohla být jejich sexuální orientace. 

Incident se odehrál ve stanici metra Kobylisy v úterý 20. prosince okolo 23 hodiny. Dvojice mužů se vracela z návštěvy divadla, když je ve vagónu metra ve zmiňované stanici napadl neznámý muž. Ten je nejprve častoval poznámkami o jejich sexuální orientaci a pak na ně zaútočil pěstmi. Muži ze soupravy vystoupili a útočník pokračoval dál ve směru na Letňany.

Zranění muži museli vyhledat lékařské ošetření a celý incident oznámili na policii, kde je případ řešen kriminalisty z oddělení extrémismu pro podezření z výtržnictví.

V souvislost s tímto případem hledáme muže v modré bundě, zachyceného na kamerových záběrech. Ten nastupoval ve stanici Opatov a vystupoval na Proseku. Kriminalisté by s ním rádi hovořili, jelikož by mohl přispět k objasnění případu. Zároveň přivítáme informace k muži, který se s ním loučil ve stanici metra Opatov a podle všeho ho zná. Na linku 158 ať se ozvou i lidé, kteří incident viděli.

mjr. Jan Daněk - 16. 1. 2023

Aktualizace: Po zveřejnění případu jsme přijali poznatek k totožnosti hledaného muže. Toho kriminalisté dohledali a před několika dny s ním zahájili trestní stíhání pro trestný čin výtržnictví. Děkujeme všem, kteří pátrání věnovali pozornost!

mjr. Jan Daněk – 12. 8. 2023

vytisknout  e-mailem