Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadení v metru - aktualizace

Policisté pátrají po násilnících, kteří brutálně napadli muže ve stanici metra. Pomůžete? 

Policisté z místního oddělení Krakovská pracují od soboty 3. června tohoto roku na objasnění případu, který se stal chvilku před půlnocí ve stanici metra Muzeum.

Bezpečnostní kamery tam zachytily roztržku skupiny mladíků s mužem, který je chvilku předtím upozornil na jejich nevhodné chování na nástupišti. Umravňující slova mladíky rozčílila natolik, že na muže po chvíli zaútočili a opakovaně ho udeřili pěstí do obličeje tak, až spadl na zem. Tam ho navíc jeden z agresorů kopl do obličeje. Násilníci, kteří po napadení odjeli do stanice Flóra, způsobili osmatřicetiletému muži vážné zranění v obličeji, se kterým vyhledal lékařské ošetření.

Policisté prošetřující tento případ zajistili celou řadu záznamů, na kterých jsou mimo jiné zachyceny jak tváře agresorů, tak i to, že se cestou ven z metra stačili ještě převléknout, aby tak ztížili svoji identifikaci.

Touto cestou tak pátráme po dvou podezřelých a důležitém svědkovi, kteří jsou zachyceni na záběrech. Pokud je poznáváte, kontaktujte linku 158.

V současné době policisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví. Za tyto činy hrozí hledaným násilníkům v případě dopadení a odsouzení až tříletý pobyt za mřížemi.

Stran tohoto případu nechám na posouzení každého, jak dalece je v pořádku, že napadenému nikdo jiný nepomohl, byť byl v tu dobu peron plný lidí.

pprap. Mgr. Jan Rybanský – 20. června 2017

Aktualizace 29. 6. 2017

Díky operativně pátrací činnosti a poznatků od spoluobčanů se podařilo policistům zjistit totožnost obou pachatelů. Jedná se konkrétně o sourozence z Kladenska ve věku 22 a 23 let. Ti reagovali na výzvu policistů a dostavili se na policejní služebnu do Bartolomějské. Tam se ke svému jednání doznali a uvedli, že inkriminovaného dne přijeli do Prahy za zábavou, která ale skončila shora popsaným incidentem, ve kterém sehrál svou roli i alkohol.

Zároveň nutno zmínit, že oba mladíci svého jednání litovali a jsou připravení se poškozenému jednak omluvit a také mu nahradit veškerou vzniklou škodu.

Na základě všech zjištěných a zadokumentovaných skutečností obvinil vyšetřovatel oba mladíky z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví. Za tyto delikty jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. S ohledem na jejich dosavadní beztrestnosti jsou obvinění stíháni na svobodě.

pprap. Mgr. Jan Rybanský – 29. června 2017

vytisknout  e-mailem