Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Napadení v Krušovicích skončilo pokusem vraždy

KRAJ - Napadení mezi dvěma muži skončilo pobodáním jednoho z nich. Pro pokus vraždy řeší tento incident krajští kriminalisté. 

Ve čtvrtek, kolem půl desáté dopoledne, byli policisté prostřednictvím linky 158 přivoláni do Krušovic na Rakovnicku k napadení mezi dvěma 44letými muži. Došlo k němu před jednou z místních ubytoven, kdy jeden z mužů skončil s bodnými poraněními v jedné z pražských nemocnic.

Muže, který mu měl tato zranění způsobit, policejní hlídky ihned po příjezdu na místo incidentu zadrželi a zajistili i nůž. Současně jej vyzvali k orientační dechové zkoušce, kterou ale odmítl. 

Případ původně prověřovali kriminalisté z Rakovníka, a to pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví. Ještě téhož dne si ale událost převzali do vyšetřování krajští kriminalisté, kteří změnili právní kvalifikaci, pro kterou budou v dané věci činit další potřebné úkony trestního řízení - a to pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu. 

Součástí vyšetřování bude prověření a zjištění všech okolností incidentu, tedy proč k němu došlo a co mu předcházelo. Důležitou součástí trestního řízení budou i výslechy svědků a obou účastníků incidentu, po kterém skončil 44letý napadený muž v péči lékařů a stejně starý útočník byl umístěn ve specializovaném zdravotnickém zařízení.

Trestní zákoník vymezuje za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na 10 až 18 let.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
12. listopadu 2021



 

vytisknout  e-mailem