Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Napadení v Broumově

KRAJ - Těžce zraněná žena skončila v nemocnici. 

Vrchní komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Khk ukončil v těchto dnech vyšetřování zvlášť závažného zločinu vraždy, ukončeného ve stadiu pokusu. Případ se stal dne 1. 11. 2016 v bytě jednoho domu v Broumově, kde 53 letý muž ze žárlivosti napadl nožem (viz foto) svoji mladší družku. Během incidentu ji poškodil i mobilní telefon. Těžce zraněná žena skončila po útoku v nemocnici. O případu jsme Vás již informovali loni. Muž, který je stíhaný vazebně, se k činu přiznal a hrozí mu až 18 letý pobyt za mřížemi. V průběhu vyšetřování byl navíc obviněn i z přečinu zatajení věci a nedovoleného ozbrojování, protože policisté zjistili, že muž přechovával nelegálně drženou zbraň (samonabíjecí pistoli zn. ČZ), včetně zásobníku a několika nábojů. Věci, které prý nalezl náhodně v roce 2013 při provádění stavebních prací v Broumově, dobrovolně vydal policistům. Vrchní komisař postoupil spis s návrhem na podání obžaloby na Krajské státní zastupitelství Hradec Králové.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 12. 4. 2017 v 11:30

________________________________________________________________________________________________

V úterý 1. listopadu dopoledne zamířili broumovští policisté spolu se záchranáři do Soukenické ulice, kde dvaapadesátiletý muž napadl v bytě svoji bývalou družku.

Bylo krátce před devátou hodinou dopolední, když se mezi bývalými partnery, kteří žijí ve společné domácnosti, strhla hádka. Muž měl na svoji bývalou družku žárlit, a když zjistil, že byla v telefonickém kontaktu s jiným mužem, situaci neunesl a několikrát ji bodl kuchyňským nožem. Žena volala o pomoc, což naštěstí zaslechli sousedé. Těžce zraněnou ženu převezla rychlá záchranná služba do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.  Policisté na místě muže zadrželi a převezli na policejní služebnu, kde si vyslechl obvinění ze zvlášť závažného zločinu pokusu vraždy, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na osmnáct let.

mjr. Hana Klečalová
14. listopadu v 14:21

Odkazy do noveho okna

pokus vraždy Broumov

pokus vraždy Broumov 

Detailní náhled

pokus vraždy Broumov

pokus vraždy Broumov 

Detailní náhled

pokus vraždy Broumov

pokus vraždy Broumov 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem