Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadení seniora

Kriminalisté vyšetřují případ napadení seniora na autobusové zastávce. 

Kriminalisté třetího policejního obvodu vyšetřují od neděle 16. dubna tohoto roku případ, při kterém agresor zaútočil na sedmdesátiletého seniora, který čekal na Vysočanské ulici na zastávce autobusu Prosek. Při tomto čekání si poškozený položil na zem igelitovou tašku, ke které si po chvíli přisedl neznámý muž a vzal si ji. Vůči tomu se ohradil její majitel a tím se odstartoval celý konflikt. Útočník seniora napadl údery a kopy, které směřovaly převážně na hlavu. Nakonec poškozený skončil bezvládně ležet na zemi a útočník i s jeho taškou nastoupil do autobusu. Z tohoto autobusu byl ale okamžitě vyveden řidičem ve spolupráci s jedním cestujícím. Ten pak útočníka zadržel do příjezdu policejní hlídky.

Díky nelhostejnosti svědků, kteří zavolali na tísňovou linku a útočníka na místě zadrželi, skončil podezřelý na policejní služebně. Dík patří i lidem, kteří zraněnému seniorovi poskytli na místě první pomoc. V souvislosti s tímto případem žádáme svědky, zejména pak ženu, která je na videu zachycena v bílé bundě, aby se přihlásili na linku 158. Kriminalisté by je potřebovali k případu vyslechnout.

Zadrženého pětadvacetiletého ukrajinsky hovořícího muže si následně převzali kriminalisté, kteří s ním z pokynu státní zástupkyně zahájili stíhání pro trestné činy výtržnictví, krádež a ublížení na zdraví, za což hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Zároveň byl podán podnět na jeho vzetí do vazby, který nebyl akceptován.

V tuto chvíli nelze vyloučit překvalifikování případu na některý ze závažnějších trestných činů. To bude záležet mimo jiné na výsledku znaleckého posudku, jehož vypracování bylo zadáno.

por. Bc. Jan Daněk – 23. 4. 2017

vytisknout  e-mailem