Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Napadení policejní hlídky

V neděli dvě hodiny po půlnoci byla do kasina v Mariánských Lázních přivolána policejní hlídka Obvodního oddělení PČR Mariánské Lázně. 

      Důvodem přivolání hlídky byl incident mezi manžely a personálem kasina. Manželský pár -  čtyřicetiletá žena a čtyřiatřicetiletý muž, oba z Prahy, zaměstnance kasina slovně napadali vulgárními výrazy.  Jejich slovní útoky pokračovaly i po příjezdu policistů a výzvě, aby zanechali svého jednání. Hlídka útočníky vyzvala,  aby předložili osobní doklady. Ti na výzvu nereagovali,   nejprve slovně a následně i fyzicky oba policisty napadli. Muž policistu udeřil do břicha a kopl do nohy, žena na hlídku stále vulgárně křičela a snažila se zakročujícího policistu odstrčit, aby zabránila přiložení služebních pout manželovi. Druhého policistu opakovaně udeřila rukou.
         Policisté útočníky zpacifikovali za použití donucovacích prostředků, přiložili jim služební pouta a převezli je do policejní cely. Zde oba zadržení nadále pokračovali v agresivním jednání a slovních urážkách.
Vzhledem k tomu, že oba jevili známky požití alkoholu, provedli policisté dechovou zkoušku. Muž nadýchal 1,08 promile, u ženy byla naměřena hodnota 0,89 promile alkoholu. Jelikož muž si stěžoval na bolesti zad a policisté prověřili, že v předchozí době utrpěl otřes mozku, byl převezen do nemocnice v Mariánských  Lázních.
         Policejní komisař zahájil proti oběma aktérům útoku trestní stíhání pro trestný čin útok na veřejného činitele. Oba obvinění se odmítli k věci vyjádřit s tím, že vypovídat k věci budou až za přítomnosti svého obhájce. K údajnému napadení ze strany policie se nevyjádřili ani pracovnici vnitřní kontroly Okresního ředitelství PČR Cheb. Celý případ následně medializovali v televizi i v tisku.  
         Postup policistů přezkoumali pracovníci skupiny vnitřní kontroly Policie ČR správy Západočeského kraje, kteří neshledali v postupu policejní hlídky pochybení.


npor. Mgr. Jana Václavová - 27. 08. 2008

vytisknout  e-mailem