Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadení kvůli respirátoru - aktualizace

Člen ostrahy upozornil zákazníka, aby si po vstupu do obchodu nasadil respirátor, ten ho udeřil pěstí do obličeje. Po jeho totožnosti teď pátrají policisté. 

Aktualizace: Na základě zveřejnění patrací relace se muž včera v odpoledních hodinách dostavil na policejní služebnu, kde podal k celé věci vysvětlení. V průběhu výslechu se k činu doznal a uvedl i okolnosti, které ho k napadení vedly. Děkujeme všem, kteří pátrací relaci věnovali pozornost.

por. Mgr. Jan Rybanský - 13. ledna 2022

Policisté z místního oddělení Smíchov pracují na objasnění případu, který se odehrál v obchodě s potravinami v Plzeňské ulici v Praze 5 začátkem prosince minulého roku. Do tamní provozovny přišel zákazník bez ochrany dýchacích cest a chtěl nakupovat. Člen ostrahy ho ale u vchodu upozornil, že nakupovat může jít pouze s nasazeným respirátorem. Muž byl však opačného názoru a pokračoval dál do obchodu. Člen ostrahy se mu proto postavil do cesty, aby mu tak nenásilnou formou zabránil ve vstupu. Mezi muži se pak rozhořel verbální konflikt, který ukončil „odmítač“ úderem pěstí do obličeje druhého. Následně se do sebe oba pustili a vzájemně se několikrát napadli pěstmi a kopanci. Po rvačce musel napadený člen ochranky vyhledat lékařské ošetření, neboť mu útočník způsobil zlomeninu dolní čelisti, což si vyžádalo lékařský zákrok v podobě operace. Pří té mu byla čelist zpevněna dvěma titanovými destičkami a šesti šrouby.

V souvislosti s případem, který je prověřován pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví, pátráme po totožnosti útočníka na kamerových záznamech. Pokud ho poznáváte, kontaktujte linku 158.

por. Mgr. Jan Rybanský – 11. leden 2022

vytisknout  e-mailem