Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Napadení cizinců - aktualizace

Kriminalisté hledají muže, který napadl tři cizince. 

Kriminalisté z oboru extremismu a terorismu pražské policie se zabývají případem, kdy zatím neznámý muž zaútočil na tři cizince, kteří stáli před dome a kouřili. Na kamerových záběrech sice napadení nevypadá nijak dramaticky, ale jeden z poškozených se zraněním skončil v nemocnici a musel podstoupit chirurgický zákrok.

Předmětný incident kriminalisté prověřují jako přečin násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci v jednočinném souběhu s přečinem výtržnictví, za což v případě v případě odsouzení hrozí pachateli až tři roky odnětí svobody.   

Popis útočníka: muž snědší barvy pleti, odhadovaný věk okolo 30-35 let, výška přes 170 cm, urostlá postava, vyholené vlasy, prošedivělé vousy, tetování na levé ruce. Na sobě měl bílé sportovní boty, tmavé teplákové kalhoty, tmavé triko s krátkým rukávem (na hrudníku bílý prvek), zelenou mikinu a hodinky na levé ruce.

Jestliže muže někdo poznává, ať se ozve na linku 158.

Skutek se stal 30. 10. 2022 odpoledne v Olštýnské ulici v Praze 8. 

mjr. Jan Daněk - 2. 2. 2023

Aktualizace: Po zveřejnění případu se ozvalo několik lidí, kteří podezřelého na záběrech poznali. Zároveň dnes se muž sám ozval na policejní oddělní s tím, že se v médiích také poznal a chce se přihlásit. Nyní budou v případu dál probíhat standardní úkony trestního řízení.

Všem děkujeme za spolupráci!

mjr. Jan Daněk – 3. 2. 2023

vytisknout  e-mailem