Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Napadená žena utrpěla vážné zranění

JIHLAVSKO: Muž je obviněn z trestného činu 

O tom, co může ve skutečnosti způsobit jedna rána půllitrem, se nechtěně přesvědčila mladá žena. Ze setkání se šestačtyřicetiletým mužem si odnesla vícečetná řezná poranění v obličeji. K případu došlo v říjnu v obci na Jihlavsku. 

Po přijetí oznámení o vážném poranění ženy nebyly okolnosti vzniku jejího zranění vůbec jasné, policisté museli případ pečlivě prošetřit a rozplést. Prověřováním se dostali k tomu, že zranění způsobil ženě její dlouholetý známý.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání muže z Jihlavska. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu,“ řekl mjr. Mgr. Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. 

Žena se s mužem znala v souvislosti s tím, že jí pronajímal bydlení v jeho objektu. Ve večerních hodinách mezi nimi došlo nejprve ke slovní rozepři, která ale vyústila na zahradě u domu v napadení. Muž je obviněn z toho, že ženu udeřil skleněným silnostěnných půllitrem do oblasti obličeje. Úder byl veden takovou intenzitou, že se půllitr rozbil a způsobil ženě řezné rány. Utrpěla vážná zranění v oblasti obličeje, která si vyžádala přivolání zdravotnické záchranné služby a transport do jihlavské nemocnice na ošetření.

Přibližně měsíc léčení si vyžádá necelá desítka řezných ran. Vše ale mohlo pro ženu dopadnout ještě hůře, útok, který muž směřoval na oblast hlavy a krku, mohl způsobit daleko vážnější následek a nedošlo k němu jen díky náhodě a okolnostem nezávislých na vůli muže. 

Obviněný muž je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody na tři roky až deset let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

7. listopadu 2022

vytisknout  e-mailem