Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Namrzlá vozovka způsobila nehody

Dnes ráno došlo na ulici K Barrandovu hned k několika dopravním nehodám.  

Krátce po půl deváté zde před benzinovou čerpací stanicí OMV ve směru na Novořeporyjskou havarovalo osobní motorové vozidlo tovární značky Chrysler Dodge, které skončilo na boku v levém jízdním pruhu. Z vozidla unikal plyn, proto na místo vyjeli i hasiči. Vznikla škoda ve výši asi 90 tisíc korun. Alkohol u řidiče vyloučili policisté na místě provedením orientační dechové zkoušky. 
 
Krátce po tři čtvrtě na devět zde v pravém jízdním pruhu ve směru do centra havarovalo osobní motorové vozidlo Škoda Octavia.
 
Deset minut před devátou došlo u benzinové čerpací stanice OMW na ulici K Barrandovu v blízkosti ulice Ke Smíchovu k dopravní nehodě hasičského vozu. Ten byl právě na cestě k vozidlu, ze kterého unikal plyn, proto měl zapnuté světelné a zvukové výstražné zařízení. V jedné chvíli se postupně střetl se třemi souběžně jedoucími vozidly a nakonec narazil do sloupu veřejného osvětlení. Vznikla škoda kolem jednoho a půl miliónu korun.
 
Jen několik minut poté došlo na Pražském okruhu před sjezdem na ulici K Barrandovu ve směru do centra ke střetu nákladního vozidla Skania a osobního vozu značky Opel. Ten skončil na střeše, takže na místo museli hasiči, aby jej vrátili zpět na všechna kola. 
 
Dle prvotních informací byla příčinou všech těchto událostí namrzlá či zledovatělá komunikace. Prozatím nebylo hlášeno žádné zranění.
 
Krátce před devátou hodinou byl provoz ve směru z centra uzavřen. Policie prováděla odklon dopravy ve směru z centra ulicí Lamačova, do centra přes Radotín a dále ulicí Novořeporyjská. V půl desáté byl na ulici K Barrandovu provoz ve směru z centra uvolněn. Následky všech těchto nehod byly odstraněny postupně, nejpozději však do jedenácté hodiny, kdy byl obnoven také provoz. 
 
Z důvodu namrzlé komunikace dochází v těchto, ale i dalších místech v Praze k dalším dopravním nehodám. V této souvislosti řidiče upozorňujeme, aby dbali zvýšené pozornosti a řídili se pokyny policistů.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 29.12.2009 09.30 hod.

vytisknout  e-mailem