Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Namol opilá havarovala

České Budějovice – V dechu měla bezmála tři promile.  

Smutnou skutečnost, že alkohol za volantem může být velice nebezpečnou zbraní, zjišťují českobudějovičtí dopravní policisté nejen při pravidelných silničních kontrolách, ale bohužel i při dopravních nehodách.
Na pití alkoholu před jízdou doplatila i 22letá žena z krajského města, která v polovině června letošního roku usedla za volant osobního automobilu zn. Opel po požití většího množství alkoholických nápojů. V Čéčově ulici nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a při odbočování vlevo k Pražské ulici nezvládla řízení, přejela do protisměru a následně havarovala do okrasného stromu a sloupu. Dopravní nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Při dechové zkoušce byla řidičce naměřena hodnota alkoholu bezmála 3 promile! Policisté nezodpovědné řidičce, která tak ohrožovala nejen život svůj, ale i ostatních účastníků v silničním provozu, zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Celková způsobená škoda byla odhadnuta na nejméně 50 000 korun.
Za jízdu pod vlivem alkoholu padlo v těchto dnech obvinění, a to pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Vzhledem k tomu, že pod vlivem alkoholu způsobila dopravní nehodu, může být podezřelá žena potrestána odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo zákazem činnosti.

nprap. Regina Tupá, piscb@mvcr.cz
30. července 2012

 

vytisknout  e-mailem