Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nálezy munice na Podbořansku

LOUNSKO - Stejný muž nalezl ruční granát a další munici již podruhé. 

V neděli dopoledne byli policisté z obvodního oddělení v Podbořanech vysláni k Jestřábímu vrchu v katastru obce Běsno, kde měl oznamovatel nalézt v zemi granát a další munici. Osmačtyřicetiletý muž policistům sdělil, že v lese pomocí detektoru kovů objevil nejspíš ruční granát a dle přístroje jsou v okolí zakopané i další kovové předměty. Policisté místo zajistili a přivolali pyrotechnickou službu. Pyrotechnici nález ohledali, vyhodnotili a provedli průzkum v okolí nálezu munice. V něm pokračovali až do večerních hodin. Přitom zajistili 52 kusů dělostřeleckých min a jeden ruční granát. Ten přímo na místě zneškodnili, stejně jako jednu z min. Zbylou munici pak odvezli k likvidaci.

Na Podbořansku je to během května už druhý nález munice. Začátkem měsíce přivolal policisty k obdobnému nálezu stejný oznamovatel, tedy 48letý muž z Rakovníka. I tehdy objevil v lese předmět podobající se granátu a malorážovou munici. Přivolaní pyrotechnici předmět identifikovali opět jako ruční granát a v prohlídce místa nálezu a okolí pokračovali do večerních hodin a také celý následující den. Výsledkem jejich práce bylo zajištění desítek dělostřeleckých min, několika ručních granátů, tří kilogramů pěchotní munice a přibližně sedmdesáti kilogramů malorážové munice. Veškerá munice byla převezena k likvidaci.

Policisté radí, aby se v případě nálezu předmětu připomínajícího munici, tohoto předmětu nikdo nedotýkal a aby byla ihned informována policie. Podle možností a okolností je vhodné do příjezdu policie také zajistit, aby se k předmětu nepřiblížila žádná osoba.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 26. května 2020

 

Odkazy do noveho okna

foto munice

foto munice 

Detailní náhled

foto munice

foto munice 

Detailní náhled

foto munice

foto munice 

Detailní náhled

foto munice

foto munice 

Detailní náhled

foto munice

foto munice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem