Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nálezkyně si přisvojila na ulici pouzdro s vysokým obnosem peněz

KLADENSKO – Policisté pátrají po její totožnosti. Poznáváte ji? 

AKTUALIZACE:

Policisté již znají totožnost nálezkyně, která se po medializaci případu s výzvou, na policii sama přihlásila. V současné době probíhají v této věci procesní úkony.

Děkujeme občanům za poznatky a všem za sdílení.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
13. května 2024

_____________________________________________________________________________________________________________

Policisté z obvodního oddělení Kladno-Kročehlavy pátrají po totožnosti ženy zachycené na kamerovém záznamu, když si přisvojila pouzdro s penězi, které vypadlo muži na chodník.

Podle dosavadního šetření k tomu došlo 19. dubna 2024 před polednem, v ulici Rudolfa Novotného v Kladně – Kročehlavech, kde poškozenému 68letému muži vypadlo na chodník růžové pouzdro s motivem plameňáků, v němž měl uloženou finanční hotovost přesahující 100 tisíc korun českých. Po chvíli místem procházela dosud neztotožněná žena s kočárkem, která nejprve kolem pouzdra prošla, avšak poté se vrátila a přisvojila si jej. Doposud nález neoznámila, respektive neodevzdala na příslušný úřad, strážníkům či státním policistům.

V souvislosti s tímto případem policisté žádají nálezkyni, aby se ozvala policistům na telefonní číslo 602 262 703, popřípadě na linku 158. Stejně tak žádáme občany, kteří ženu na videozáznamu poznávají či mají jakékoliv poznatky k její osobě, aby nás taktéž kontaktovali.

V této věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu zatajení nálezu, kde hrozí ženě až jeden rok odnětím svobody.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
7. května 2024

vytisknout  e-mailem