Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nalezený muž byl zavražděn

ÚSTECKÝ KRAJ - AKTUALIZACE 29. 1. 2018 

AKTUALIZACE 29. 1. 2018:

Krajští policisté pokračují ve vyšetřování zvlášť závažného zločinu vraždy, ke kterému došlo na Žatecku. Včera byla soudem uvalena vazba na dva muže, které policisté dopadli a v sobotu z tohoto zločinu obvinili. 

Oznámení o nálezu těla mladého muže nezjištěné totožnosti bylo přijato na lince 158 ve čtvrtek, 25.  ledna 2018, před polednem. Na základě prvotního podezření, které směřovalo k násilné smrti, policisté okamžitě začali usilovně pátrat po pachateli. Zároveň prováděli důkladné šetření k zajištění důkazního materiálu.

První stopu k pachateli kriminalisté zjistili ve velmi krátké době, během několika hodin po oznámení nálezu těla. Po nelehkém pátrání policisté zadrželi dva muže, kteří podle nich mají tento brutální čin na svědomí. Na základě důkazů tyto dva podezřelé obvinili ze spáchání zločinu vydírání a zvlášť závažného zločinu vraždy. Jedná se o 19letého muže z Mostecka a 18letého muže ze Žatecka. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od patnácti do dvaceti let nebo trest výjimečný.

V pátek proběhla soudní pitva, která potvrdila násilnou smrt provedenou brutálním způsobem. Podrobnější výsledky pitvy budou známy až za několik týdnů. 

Podle kriminalistů za zločinem stály osobní spory a nevyjasněné finanční pohledávky. Obvinění se k činu doznali. Podle zjištění policistů mělo ke zločinu dojít o minulém víkendu. 

Vyšetřování případu je teprve na začátku, z tohoto důvodu není možné poskytnout více informací.

por. Alena Bartošová
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
29. 1. 2018

__________________________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE 27. 1. 2018:

V souvislosti s případem vraždy v Bítozevsi na Lounsku kriminalisté zadrželi a ze zvlášť závažného zločinu vraždy obvinili 2 osoby.  Bude podán návrh na uvalení vazby.

Další informace k případu budou k dispozici během pondělí.

por. Mgr. Šárka Poláčková
KŘP Ústeckého kraje
27. 1. 2018
 

___________________________________________________________________________________________________

Včera před polednem jsme od náhodného svědka přijali na lince 158 oznámení o nálezu těla muže, které se nacházelo v zalesněném prostoru v katastru obce Bítozeves na Lounsku. Prvotní indicie směřovaly k podezření na násilnou smrt.  Na základě toho na místo vyjeli krajští policisté a soudní lékař.  Ohledáním těla mladého muže se podezření na cizí zavinění potvrdilo. Přesnou příčinu úmrtí stanoví až nařízená soudní pitva, která proběhne dnes.  

Případ si převzali krajští kriminalisté, kteří včera na místě pracovali do večerních hodin. Zároveň zahájili úkony trestního řízení pro zvlášť závažný zločin vraždy. Po pachateli usilovně policisté pátrají. Nadále také pokračují v úkonech trestního řízení; zajišťují a vyhodnocují důkazní materiál a vyslýchají osoby.

V souvislosti s případem kriminalisté žádají veřejnost o případné svědectví, které by  jim mohlo pomoci s objasněním zločinu.Mapa_Bítozeves_pátrání Žádost  směřuje na občany, kteří se od pátku 19. ledna 2018 do dopoledních hodin včerejšího dne, 25. ledna 2018, pohybovali v okolí místa nálezu těla, tj. v katastru obce Bítozeves – viz. znázorněná mapa a přiložený soubor.

Jakékoliv informace přijmeme na lince 158. Děkujeme.

por. Alena Bartošová
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
26. ledna 2018

vytisknout  e-mailem