Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nalezenou pistoli si zahradník ponechal

PROSTĚJOV - Dokud ji i s peněženkou nezapomněl na lavičce. 

Z přečinu nedovolené ozbrojování podezírají prostějovští policisté sedmatřicetiletého muže z Prostějovska. Tohoto skutku se měl podezřelý dopustit tím, že dle svých slov někdy v měsíci listopadu 2018 nalezl pistoli i s náboji v zásobníku. Tu si ponechal až do poloviny prosince. Pistoli měl muž pracující jako zahradník jedné prostějovské společnosti nalézt v křoví, které měl v rámci své pracovní náplně upravit. Jak dále uvedl, měl v plánu pistoli odnést na policii. K tomu se však odhodlal až 13. prosince 2018 v odpoledních hodinách, kdy pistoli vyjmul z uzamčené skříňky na pracovišti. Před odevzdáním pistole na policejní služebně však nejdříve navštívil jeden z prostějovských hostinců. Když poté kolem třetí hodiny ranní následujícího dne z hostince odcházel, zapomněl pistoli i se svou peněženkou na lavičce nedaleko centra města Prostějova. Tam věci v ranních hodinách nalezla žena, která tudy vedla děti do školy. Ta celou věc ihned oznámila strážníkům městské policie.

Muž se k dočasnému držení pistole přiznal. Ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení. V případě prokázání viny a odsouzení podezřelému za přečin nedovolené ozbrojování hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Nalezená zbraň byla podrobena odbornému zkoumání a v současné době probíhá šetření, zda jí nebylo v minulosti užito k protiprávnímu jednání.

por. Mgr. František Kořínek

12. února 2019

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem