Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nalezené tělo jsme ztotožnili, muž zemřel násilnou smrtí

KRAJ - Hledáme zhruba 30letého muže, který se pohyboval v blízkosti místa nálezu. 

Dne 14. srpna 2017 jsme veřejnost informovali o nálezu těla ve značném stadiu rozkladu. Jednalo se o muže nezjištěné totožnosti. Místem nálezu bylo kukuřičné pole u Lázní Bělohrad v místní části Nad remízkem v lokalitě Horní Nové Vsi. 

Kriminalisté od počátku pracovali s několika vyšetřovacími verzemi, od náhlého úmrtí, přes nešťastnou náhodu a samozřejmě nemohli vyloučit, že muž zemřel násilnou smrtí.

Výjezdová skupina provedla ještě týž den důkladné ohledání místa nálezu a tým kriminalistů začal od chvíle oznámení na případu intenzivně pracovat. Kromě zajišťování veškerých stop, vyslýchání svědků a zúčastněných osob, zadali znalecká zkoumání v hned několika odvětvích a byla nařízena soudní pitva.   

Díky provedené analýze DNA a expertíze z oboru kriminalistické daktyloskopie jsme zjistili totožnost mrtvého. Jednalo se o padesátiletého muže, který byl od 31. července 2017 pohřešován a výsledek nařízené soudní pitvy potvrdil bohužel fakt, že muž zemřel násilnou smrtí, tedy za účasti jiné osoby či osob.

Bezprostředně po těchto zjištěních byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, a to dosud neznámým pachatelem. 

V současné době je zřejmé, že muž byl s největší pravděpodobností zavražděn 31. července 2017. Tělo, které bylo nalezeno náhodným chodcem až po 14 dnech od vraždy, bylo vzhledem ke klimatickým podmínkám ve značném stadiu rozkladu.

V průběhu dosavadního prověřování získali kriminalisté v souvislosti s tímto případem informace o muži, který se měl v inkriminovanou dobu, tedy 31. července 2017, mezi 14. a 15. hodinou v daném místě pohybovat. 

Mělo by se jednat o muže ve věku zhruba 30 let, robustnější postavy, výšky zhruba 180 cm, s velmi krátce střiženými vlasy, který měl být oblečený do tmavých kraťasů a tmavého trika. Na krku má mít tetování s neznámým motivem (viz přiložený identikit níže). Jedná se o muže, který by mohl policistům poskytnout velmi důležitá svědectví.

Tento muž se mohl pohybovat ve starším vozidle značky Škoda, červené, nebo vínové barvy, s nápisem na zadním okně pátých dveří. Na střeše vozidla byly tzv. hagusy (podélné nosiče sloužící na uchycení příčníků – „zahrádky“). 


Kriminalisté přijmou buď přímé svědectví od popsaného muže, nebo uvítají jakékoliv informace od veřejnosti, které by jim pomohly zjistit totožnost tohoto muže a nalézt uvedené vozidlo, ve kterém se měl pohybovat. Informace přijmou buď přímo na kriminální policii Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje – tel. č. 727 983 572, či na lince tísňového volání 158, nebo na kterékoliv služebně Policie České republiky.

V této souvislosti považujeme za důležité uvést, že dle dosud zjištěných skutečností můžeme vyloučit jakoukoliv spojitost s trojnásobnou vraždou, která se v Lázních Bělohrad udála v noci z 12. na 13. srpna 2017.

mjr. Bc. Jan Čížkovský
29. srpna 2017, 14:15 hodin
 

Odkazy do noveho okna

Identikit

Identikit 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem