Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Nález zavazadla na autobusovém nádraží

TŘEBÍČSKO: Uzamčený kufr byl připevněn zámkem k zábradlí u jednoho z nástupišť 

Dnes, v pondělí 12. prosince, přijali policisté před půl druhou odpoledne oznámení o nálezu podezřelého zavazadla v prostoru autobusového nádraží v Třebíči. Nálezci pojali podezření, že by mohl být v zavazadle nebezpečný obsah. Na místo ihned vyjely policejní hlídky situaci prověřit. Policisté zjistili, že je zavazadlo uzamčeno a připevněno zámkem k zábradlí u jednoho z nástupišť. V jeho blízkosti se nepodařilo vyhledat jeho majitele.

Z důvodu zajištění bezpečnosti bylo proto nutné, aby prostor autobusového nádraží opustily všechny osoby a současně byl přivolán policejní pyrotechnik.  Evakuace osob byla provedena ve velmi krátké době. Zároveň policisté provedli odklon dopravy z ulice Sucheniova ve směru na Borovinu přes ulici Stařečka. Jízdní pruh vedoucí od Boroviny ve směru k centru města zůstal průjezdný. Okolí autobusového nádraží zajišťovali policisté ve spolupráci s městskou policií. Policisté prováděli další nezbytné úkony.

Před druhou hodinou odpoledne se na místo dostavil muž, který se přihlásil jako majitel zavazadla. Zavazadlo neobsahovalo nebezpečný obsah a po ověření, že se skutečně jedná o majitele, si ho muž převzal. Na autobusovém nádraží muž zavazadlo uzamkl k zábradlí a zanechal, protože šel nakupovat. Policisté všechna opatření, která v lokalitě autobusového nádraží za účelem zajištění bezpečnosti přijali, zrušili.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

12. prosince 2016 

 

vytisknout  e-mailem