Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nález těla neznámé totožnosti - Aktualizace

RYCHNOVSKO – Patrně se jedná o hledaného muže. 

AKTUALIZACE: Z Kriminalistického ústavu jsme obdrželi výsledky znaleckého zkoumání potvrzující totožnost mrtvého muže, po němž jsme vyhlásili celostátní pátrání a následně ho našli v lesním porostu v katastru obce Dobré - Rovné. Čtyřicetiletý muž, který se sám zastřelil, měl na svědomí dva zločiny - loupež a znásilnění a dva přečiny - nedovolené ozbrojování a omezování osobní svobody, za což hrozí až 10leté vězení. Činy spáchal pod pohrůžkou použití nelegálně držené střelné zbraně na třech mladistvých osobách. K prvnímu činu došlo v polovině srpna v obci Deštné v Orlických horách, k druhému o pár dní později na Třebechovicku. Jelikož v případech figurují mladistvé osoby, nebudeme k jednotlivým skutkům poskytovat bližší informace.
Z důvodu, že nelze stíhat osobu zemřelou, budou oba případy v nejbližších dnech odloženy. 

por. Iva Kormošová, 30.9.2022, 10.00
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V pondělí 29. 8. 2022 ve večerních hodinách jsme v rámci pátrací akce nalezli na Dobrušsku tělo muže neznámé totožnosti. Od včerejšího dne probíhají identifikační úkony s cílem zjistit co nejdříve totožnost zemřelého. Kromě kriminalistů za účelem ohledání místa nálezu byl na místo přizván i soudní lékař.

Podle prvotních závěrů identifikačních úkonů, které máme čerstvě k dispozici, se však s největší pravděpodobností jedná o hledaného 40letého muže, po němž jsme v uplynulých dnech intenzivně za pomoci médií i veřejnosti pátrali.

S definitivní platností o totožnosti zemřelého rozhodnou až výsledky zadaných znaleckých zkoumání z oboru genetiky. Příčinu úmrtí a jiné okolnosti rozhodné pro další řízení nám přiblíží až závěry nařízené soudní pitvy. V prověřování mravnostních deliktů, v jejichž souvislosti jsme po muži pátrali, pokračujeme, a to s využitím zajištěných stop.

Do pátrání se v uplynulých dnech prozatím zapojila více než stovka policistů, kteří s využitím nejmodernější techniky propátrávali území. Reagovali jsme a prověřovali ve dne i v noci každé oznámení, které jsme od veřejnosti obdrželi. Za cenné poznatky od veřejnosti děkujeme.

mjr. Magdaléna Vlčková
30.8.2022; 18:25 h

vytisknout  e-mailem