Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nález si přivlastnil

LITOMĚŘICKO – Nyní čelí obvinění... 

Až jeden rok může strávit za mřížemi 27letý muž, který si přisvojil cizí telefon. Na konci měsíce dubna tohoto roku nalezl při návštěvě jedné z litoměřických diskoték volně odložený mobilní telefon. Nález si ponechal a patrně se domníval, že se na to nepřijde, ale opak byl pravdou. Na základě operativního šetření se policistům podařilo "nového majitele" telefonního přístroje vypátrat. Vidina snadno nabytého telefonu se tak muži rozplynula, navíc si od policistů „vysloužil“ obvinění z trestného činu zatajení věci.

Kolo změnilo majitele

Oznámení o krádeži jízdního kola přijali o víkendu litoměřičtí policisté. Nezajištěný bicykl zmizel z volně přístupných prostor obytného domu v Litoměřicích. Škoda je vyčíslena na více než 8 tisíc korun. Po pachateli krádeže a odcizeném kole policisté pátrají.

Krádež vozidla

V uplynulých dnech byl v litoměřické ulici Kosmonautů odcizen zaparkovaný osobní vůz značky Škoda Octavia. Automobil zmizel před jedním domem, zřejmě v nočních hodinách. Způsobená škoda byla odhadnuta na 180 tisíc korun. Policisté ihned vyhlásili po vozidle celostátní pátrání, rovněž tak pátrají po neznámém pachateli. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Nebezpečný nález

Oznámení o nálezu munice přijali policisté o tomto víkendu na lince 158 z Terezínska. Oznamovatel munici objevil v lesním porostu za obcí. Na místo byli přivoláni pyrotechnici ústecké policie, kteří nalezenou munici převzali a odvezli k likvidaci. Šlo o funkční dělostřelecký granát z období II. světové války. V souvislosti s nálezem nedošlo ke zranění osob či škodám na majetku.

Pro nálezy potencionálně nebezpečných předmětů platí vždy stejná základní pravidla - předmětů se vůbec nedotýkat, ihned přivolat policii a podle možností zajistit, aby se k nim nepřiblížil ani nikdo jiný. Při nedodržení uvedených pravidel by mohlo dojít k ohrožení života či zdraví osob.

Litoměřice, 25. 9. 2017, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

Oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem