Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nález neokolkovaných lahví

Ms kraj - nekolkované láhve odevzdal nálezce z Bruntálska policii 

Neokolkovaný alkohol III.JPGPolicistům územního odboru Bruntál oznámil v neděli 16. září náhodný svědek, že v příkopu u lesní cesty nalezl kartonové krabice s neokolkovanými láhvemi. Po příjezdu na místo nálezu policisté zjistili, že se jedná zhruba o 60 kusů lahví, které nabyly opatřeny ochrannými známkami a několik prázdných lahví. Policisté ohledali místo činu, zajistili stopy a předmětné láhve k dalšímu zkoumání. Mimo jiné bude provedena toxikologická expertiza, které potvrdí nebo vyvrátí, zda a v jakém množství je v tekutině přítomný životu nebezpečný methanol. K odbornému zkoumání budou zaslány také etikety, s největší pravděpodobností se totiž jedná o padělky. Ke spolupráci na případu byli přizváni také pracovníci celního úřadu.

Láhve s alkoholem byly označeny etiketami různých značek, výrobce AB STYLE, s.r.o. Frýdek-Místek, před kterými policie veřejnost již varovala. Znovu bychom chtěli upozornit, že doposud nebylo žádných způsobem prokázáno, že by se výrobce uvedený na etiketě jakýmkoli způsobem podílel na výrobě či distribuci závadového alkoholu a že se tedy zabýváme také otázkou případného zneužití jména.

Neokolkovaný alkohol I.JPG

 Neokolkovaný alkohol II.JPG

 

 

 

 

 

Zároveň bychom chtěli veřejnost znovu důrazně varovat před konzumací obsahu láhví, které nejsou opatřeny ochrannými známkami (kolky). Obsah může být vysoce toxický.

 por. Mgr. Daniela Vlčková
16.9.2012
 

vytisknout  e-mailem