Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nález munice

NOVOJIČÍNSKO - události 

Během nedělního odpoledne nahlásil na linku 158 devětatřicetiletý muž, že při práci na poli u Bílova vyoral munici z 2. světové války. Policisté zjistili, že se jedná o dělostřeleckou minu ráže 82 mm a místo nálezu zajistili do příjezdu pyrotechnika, který z důvodu bezpečnosti minu odpálil přímo na poli, kde byla nalezena.  
Nejedná se o ojedinělý případ nálezu munice z druhé světové války. V sobotu v odpoledních hodinách nalezla třiačtyřicetiletá žena během procházky nedaleko sjezdovky Svinec na Novojičínsku dělostřelecký protiletadlový granát ráže 75 mm. Přivolaní policisté granát na místě zajistili do příjezdu pyrotechnika, který si jej následně převzal a odvezl k odborné likvidaci. 

Odcizený zdroj ohradníku
Policisté z Kopřivnice zahájili v uplynulých dnech úkony trestního řízení pro přečin krádeže. Tohoto trestného činu se měl dopustit dosud neznámý pachatel, který během druhé poloviny minulého týdne odcizil na jednom z pozemků ve Štramberku zdroj elektrického ohradníku s autobaterií v celkové hodnotě téměř 10 tisíc korun. Pachatele může přijít toto jednání draho, jelikož v případě dopadení mu hrozí až dva roky za mřížemi. K úniku dobytka z důvodu nefunkčnosti ohradníku naštěstí nedošlo.

Nový Jičín 17. října 2017

nprap. Mgr. Darina Knižátková
vrchní inspektor oddělení tisku a prevence

 

vytisknout  e-mailem