Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Nález munice

LETOVICKO: Pyrotechnik odvezl granát k následné likvidaci. 

Letovičtí policisté vyjeli v neděli 12. ledna 2020 v odpoledních hodinách k vodní nádrži Křetínka k případu nalezené munice. Oznamovatel jim sdělil, že nalezl na břehu, kovový předmět připomínající granát. Policisté si vyžádali příjezd pyrotechnika. Ten na místě nálezu určil, že se jedná o ruční granát vzor 21. Pyrotechnik munici na místě zajistil a odvezl k následné likvidaci. Při události nebyl nikdo zraněn ani nebyla způsobená žádná škoda na majetku.

Pamatujte na důležité zásady ohledně nálezu munice, ať ji najdete kdekoliv. 

  • s nalezeným předmětem, nebo podezřelou municí nikdy nemanipulujte
  • nález označte a ihned oznamte policii
  • zajistěte nález tak, aby k němu nebyl možný přístup dalších osob
  • vyčkejte příjezdu policie a dalších odborníků - psovoda se služebním psem vycvičeným na vyhledávání výbušnin, pyrotechnika a dalších policistů (pyrotechnici ke každému nálezu přistupují tak, jako by šlo o nebezpečný nález a musí zachovávat pravidla bezpečnosti, aby nedošlo k explozi)
  • respektujte vyznačený bezpečný prostor pro práci policistů a pyrotechnika (na místech, kde nehrozí nebezpečí osobám ani poškození majetku, jsou nálezy likvidovány na místě. V ostatních případech je nález odvezen na bezpečné místo, kde je odborně zneškodněn)

por. Lenka Koryťáková, 13. ledna 2020

vytisknout  e-mailem