Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nález mrtvého novorozence

Nález bezvládného tělíčka nám oznámili náhodní svědci. Událost prošetřují kriminalisté prvního oddělení. 

Oznámení o nálezu igelitové tašky, ve které bylo mrtvé tělíčko novorozence, jsme přijali několik minut před čtrnáctou hodinou. Na místo nálezu, tedy do jednoho z domů v ulici Drimlova, okamžitě vyjeli jak kriminalisté druhého policejního obvodu, tak i detektivové krajského ředitelství.

Na místě specialisté stálé výjezdové skupiny provedli podrobné ohledání místa nálezu. Kriminalisté pak věnovali pozornost i přilehlému okolí domu, kde se nažili najít případné svědky, nebo alespoň zjistit informace mající souvislost s prošetřovanou událostí.

Jelikož nebylo možné určit přímo na místě jednoznačnou příčinu úmrtí novorozence, nařídili kriminalisté soudní pitvu. Ta by měla být provedena v co nejkratší možné době. Až teprve na základě jejích výsledků stanoví kriminalisté právní kvalifikaci celé události.

por. Mgr. Tomáš Hulan 7. 3. 2018

Doplnění 8. 3. 2018

Výsledky nařízené soudní pitvy prokázaly, že se na smrti novorozeněte, chlapečka, podílela jiná osoba. V rámci prošetřování kriminalisté zadrželi čtyřiatřicetiletou ženu, kterou vyšetřovatel dnes dopoledne obvinil z trestného činu vraždy.

Prošetřování události i nadále pokračuje, kdy budou kriminalisté provádět ještě další procesní úkony dle trestního řádu, které budou spočívat především v zadání znaleckých posudků. Jejich výsledky by měly objasnit a upřesnit konkrétní okolnosti celého případu.

por. Mgr. Tomáš Hulan 8. 3. 2018

Odkazy do noveho okna

policisté a záchranáři na místě události

policisté a záchranáři na místě události 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem