Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nález letecké pumy

Bruntál - a jiné události z okresu 

Dřevo měl zpronevěřit

Bruntálští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření 42letému muži z přečinu zpronevěry. Je mu kladeno za vinu, že v době od 22. do 24. 1. 2018 měl při přepravě dřeva odcizit deset kubických metrů jehličnaté kulatiny v hodnotě přesahující 31 tisíc korun. Dřevo měl složit na pozemek u svého domu v obci na Bruntálsku. Zde také kulatinu policisté zajistili a následně vrátili poškozené firmě. Nyní podezřelému hrozí trest odnětí svobody do výše dvou let, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

Poškození vozidla

Z přečinu poškození cizí věci si vyslechl podezření 27letý muž. Ten měl dne 18. 1. 2018 na ulici Slovenská v Bruntále poškodit vozidlo Hyundai. Nejprve měl udeřit do okna řidiče a pak kopnout do zadní části vozidla. Svým jednáním poškodil nárazník a mlhové světlo. Způsobená škoda byla vyčíslena na 11 981 korun. Muži hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Dceru neposílala do školy

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili bruntálští policisté podezření 36leté ženě z přečinu ohrožování výchovy dítěte. Podezřelá měla v průběhu prvního pololetí školního roku 2017/2018 v Bruntále nedostatečně dohlížet na školní docházku své nezletilé dcery. Dítě zameškalo celkem 263 hodin a z toho 33 neomluvených. Žena se měla jednání dopustit i přes skutečnost, že byla v roce 2017 přestupkově řešena správním orgánem pro obdobné jednání. Nyní jí hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Nález letecké pumy

Albrechtičtí policisté přijali včera 13. 3. 2018 oznámení o nálezu munice na poli v Osoblaze na ulici Polská. Policisté místo nálezu zajistili a přivolaný pyrotechnik určil, že se jedná o nevybuchlou leteckou pumu AO – 2,5 kg, kterou si převzal k bezpečné likvidaci.

Vloupání do domu

Rýmařovští policisté prověřují vloupání do rodinného domu v Karlově pod Pradědem. Prozatím neznámý pachatel vnikl násilím do domu, kde odcizil kabelku. V ní se nacházely osobní věci majitelky, doklady, platební karta, peněženka s hotovostí 3 200 korun. Způsobená škoda činí 14 850 korun.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

14. 3. 2018

vytisknout  e-mailem