Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nález kosterních ostatků v SRN

PLZEŇSKÝ KRAJ - Němečtí kolegové se na nás obrátili s žádostí o uveřejnění informací, které se týkají nálezu kosterních ostatků, a žádají veřejnost o spolupráci při zjišťování totožnosti osoby. 

Na začátku února minulého roku byly v lesíku Keilsteriner Hang na území Spolkové republiky Německo nalezeny kosterní ostatky lidské lebky. I přes pátrací akce se policistům nepodařilo nalézt v místě nálezu, ani v jeho okolí, žádné další ostatky a identita osoby tak není policistům do současné doby známa. Kriminalisté, kteří se případem zabývali, spolupracovali také se specialisty z Ústavu soudní medicíny München a rovněž s pracovníky ze Svobodné univerzity Amsterdam, kteří se věnovali rekonstrukcí měkkých tkání. Na základě jejich zkoumání byl vypracován posudek, jak mohla osoba před smrtí vypadat a bylo rovněž určeno, na jakém území mohla pobývat.

Ze znaleckého posudku tedy vyplývá, že by se pravděpodobně mělo jednat o ženu, která se narodila v letech 1942 - 1944 a zemřela v období let 1963 – 1968. Na základě izotopického zkoumání bylo rovněž zjištěno, že osoba měla strávit dětství na Šumavě a několik posledních let v Regensburgu.

Na níže přiložených obrázcích je vystihnuta možná podoba ženy, která je záměrně vypracována bez vlasů, neboť k nim ani k postavě dotyčné nejsou žádná relevantní vodítka. Věrohodně zpracované je však postavení očí, úst a nosu, který měla žena hodně výrazný.

Němečtí kolegové tak žádají o spolupráci naše občany, kteří by ženu na fotografii poznali nebo mohli jakoukoli informací přispět k zjištění její totožnosti, aby kontaktovali linku tísňového volání 158 nebo se přímo obrátili na německé kriminalisty na tel. čísle: 0049 941 506 2888.

por. Mgr. Pavla Burešová
11. září 2018

Odkazy do noveho okna

Podobizna ženy

Podobizna ženy 

Detailní náhled

Podobizna ženy

Podobizna ženy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem