Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nález dvou mrtvol - Aktualizace

Policisté nalezli v bytě na pražském Proseku dvě mrtvoly. 

Ve čtvrtek v ranních hodinách policisté při pátrání po pohřešovaném dvaapadesátiletém muži nalezli v jednom z bytů v ulici Nad Krocínkou v Praze 9 dvě mrtvá lidská těla. Na místě zároveň zadrželi jednoho muže.
 
Případem se zabývají detektivové prvního oddělení Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. Ti místo nálezu ohledali, zajistili stopy a nyní budou zjišťovat okolnosti smrti nalezených mrtvol a jejich totožnost. Více napoví výsledky nařízené soudní pitvy. Zadržený muž bude vyslechnut, aby objasnil svou spojitost s celým případem.
 
Jakmile to bude možné a okolnosti celého případu to dovolí, budou poskytnuty další informace formou tiskové zprávy nebo konference.  
 
por. Bc. Jan Daněk – 27. 3. 2015
 
Aktualizace 28. 3. v 13.00 hod:
 
Nařízená soudní pitva prokázala, že oba muži zemřeli násilnou smrtí. K oběma vraždám se osmačtyřicetiletý muž ze Slovenska, který byl zadržený přímo v bytě, přiznal.
 
První obětí byl dvaapadesátiletý Čech, po kterém policisté pátrali od 26. března jako po pohřešovaném. K jeho vraždě došlo podle všeho někdy okolo 17. března a stalo se tak při hádce v opilosti.
 
Druhou obětí byl také Čech ročník narození 1955. Ten byl zavražděn o týden později tedy někdy okolo 24. března. Důvodem druhé vraždy bylo to, že poškozený přišel do bytu a zjistil, že se tam stala vražda. Pachatel ve snaze maskovat první vraždu tedy provedl další.
 
První z případů je kvalifikovaný jako trestný čin vražda, který byl spáchán opětovně. To je z toho důvodu, že zadržený muž podle svých slov spáchal v roce 1989 vraždu v Bratislavě, za kterou byl odsouzen na 12 let odnětí svobody. Druhý případ je kvalifikovaný jako trestný čin vražda s úmyslem zakrýt nebo usnadnit jiný trestný čin. V případě odsouzení za toto jednání hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest. 
 
Detektivové prvního oddělení zahájili se zadrženým mužem trestní stíhání pro shora popsané trestné činy. K jednání se doznal a s policisty spolupracuje. U muže byl podán podnět na jeho vzetí do vazby, což soud akceptoval a stíhání bude vedeno vazebně.
 
por. Bc. Jan Daněk – 28. 3. 2015

vytisknout  e-mailem