Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nález chemikálií ve Skořepce - AKTUALIZACE

Policie a hasiči zajišťují blíže nespecifikované množství chemikálií v domě. 

ÚTERÝ 10. října 2017

Na základě přijatého oznámení začali kriminalisté prověřovat možnou trestnou činnost v souvislosti s přechováváním většího množství dosud blíže nespecifikovaných chemikálií v jednom z domů v ulici Skořepka. S ohledem na charakter události policie požádala o součinnost kolegy z Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy a přivolala i policejního pyrotechnika.

Ačkoli žádné bezprostřední nebezpečí dle odborníků nehrozí, policisté z preventivních důvodů přijali nezbytná bezpečnostní opatření a obyvatele domu evakuovali. Osmadvacetiletý uživatel předmětného bytu byl zadržen a s ohledem na aktuální zdravotní a psychický stav hospitalizován na psychiatrii. Vyšetřovatelé již po konzultaci se státním zástupcem zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

AKTUALIZACE: 19:35

Na místo se dostavil policejní pyrotechnik a z preventivních důvodů rozhodl o rozšíření bezpečnostních opatření a evakuaci dalších obyvatel. Policisté tak budou rozšiřovat rovněž vymezený bezpečnostní prostor. Délku trvání mimořádných opatření nelze v tuto chvíli předvídat. Policie proto komunikuje i s Magistrátem hlavního města Prahy, který je připraven poskytnout evakuovaným osobám nezbytnou pomoc.

AKTUALIZACE: 22:00

Zajištěné chemikálie byly již z části naloženy a za doprovodu policie budou převezeny k provedení odborných znaleckých zkoumání. Hasiči pokračují ve vynášení dalších chemikálií. Policie uvolnila uzavřenou komunikaci pro dopravu. Evakuace domu i přehlých provozoven stále trvá.

STŘEDA 11. října 2017

AKTUALIZACE 06:30

Hasiči během noci zajištěné chemikálie odvezli k dalšímu znaleckému zkoumání. Policisté většinu bezpečnostních opatření v lokalitě odvolali, nicméně 11 obyvatel domu se zatím do svých domovů vrátit nemůže. Vyšetřovatelé stále pokračují v domovní prohlídce a prohlídce nebytových prostor a s ohledem na probíhající úkony trestního řízení zatím dům nezpřístupnili.

AKTUALIZACE 13:50

Bezpečnostní opatření v souvislosti s nálezem chemikálií bylo definitivně skončeno. Vyšetřovatelé v objasňování okolností případu pokračují, přičemž klíčové pro další vyšetřování budou zejména výsledky znaleckých zkoumání. Znalci budou rovněž zkoumat zdravotní a psychický stav majitele bytu.
V předchozí aktualizaci tiskové zprávy z 06:30 hod. byla uvedena nepřesnost, všech 11 obyvatel domu se mohlo do svých příbytků vrátit krátce před půl jedenáctou večerní.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová
tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy
 

vytisknout  e-mailem