Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Naletěli jste podvodníkům

KLADENSKO – Kontaktujte vyšetřující kriminalisty. 

Včera jsme veřejnost informovali o případu, kdy seniorka naletěla podvodníkům, kteří jí namontovali „bezpečnostní zabezpečení“ vchodových dveří u jejího bytu v Kladně ve Finské ulici.

Operativním šetřením kriminalisté zjistili, že nebyla výše zmiňovaná žena jedinou obětí těchto pachatelů.

Stejným způsobem byl podveden i  dvaaosmdesátiletý soused ve vedlejším vchodě panelového domu. Tomu podvodníci vyměnili zámek dveří a na ně nalepili údajně vinylovou desku, která je odolná vůči vylomení, za což inkasovali celkem 6.800,- Kč. Skutečná hodnota zámku a desky, které je ve skutečnosti obyčejné linoleum, je 700,- Kč.

Případ je prošetřován jako přečin podvodu a pachatelům hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Vyšetřovatel případu předpokládá, že tito senioři nejsou jediní poškození. Žádáme proto všechny osoby, které byly podobným způsobem okradeny, aby kontaktovaly policisty a tento skutek jim nahlásily a pomohly svým svědectvím dopadnout tyto podvodníky.

Jakékoliv informace, včetně nahlášení této trestné činnosti, sdělte osobně policistům Územního odboru Kladno na službu kriminální policie a vyšetřování, Havířská ulice, nebo je kontaktujte na telefonním čísle 974 873 377. Samozřejmě můžete využít bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
25. května 2018

vytisknout  e-mailem